Ministerul Finantelor vrea sa inceapa de saptamana viitoare, dupa ce bugetul va trece de Parlament, discutii referitoare la masuri de sprijinire a investitiilor si dezvoltarii, a declarat ministrul de resort, Sebastian Vladescu, citat de NewsIn.
"Vom discuta dupa trecerea bugetului despre nevoile fiecaruia si modalitati prin care vom sprijini investitiile si dezvoltarea. Ne vom concentra pe acest subiect de saptamana viitoare", a afirmat Vladescu, la intrarea la discutiile din Comisiile reunite de buget-finante ale Parlamentului, referitoare la bugetul de stat pe 2010.

In privinta impozitului pe avere, ministrul a precizat ca este vorba de o propunere a unui parlamentar, insa masura "poate fi discutata in contextul modificarii sistemului de taxe si impozite".

Ieri, Vladescu declara ca se poate discuta despre posibilitatea introducerii unui impozit pe averile mari, pentru cresterea veniturilor bugetare, insa sublinia ca o astfel de masura este dificil de implementat, deoarece multi romani sunt proprietari de case sau masini, desi "au un nivel economic foarte scazut".

Vladescu a apreciat ca imaginea Romaniei, "in care increderea a disparut si unde toata lumea se asteapta sa ne prabusim in acest an", nu ar trebui sa fie atat de ingrijoratoare.

"2010 va fi un an greu, insa va fi primul in care va renaste speranta si in care vom avea crestere economica", a spus ministrul.

El nu a dorit insa sa faca estimari legate de evolutia economiei romanesti, mentionand ca cifrele vor depinde si de evolutia economiei globale.

Cu toate acestea, in opinia sa, "somajul nu va fi atat de mare pe cat se asteapta, mai ales daca vom lua masuri".


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri