Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri a declarat situatie de urgenta, incepand de luni, ora 14.15, din cauza dificultatilor semnalate in alimentarea cu gaze a consumatorilor, urmand ca furnizarea de gaze naturale sa fie oprita pentru consumatorii intreruptibili, anunta ministerul.
Cei mai mari consumatori ce au statut intreruptibil sunt Azomures, InterAgro si Electrocentrale Bucuresti, potrivit NewsIn.

"In 25 ianuarie, a avut loc reuniunea Comisiei de coordonare pentru asigurarea sigurantei in aprovizionarea cu gaze naturale in prezenta ministrului economiei, comertului si mediului de afaceri, Adriean Videanu, si a secretarului de stat pe probleme energetice, Tudor Serban, presedintele Comisiei.

Au fost analizate informatiile referitoare la cantitatile de gaze naturale necesare acoperirii consumurilor inregistrate si situatia creata de temperaturile extrem de scazute din ultimele zile (temperatura medie la nivel national a scazut in dimineata zilei de 25 ianuarie la -17,90 C)", se arata intr-un comunicat publicat pe portalul ministerului.

De asemenea, in conformitate cu Legea 346/2007 privind masurile pentru asigurarea sigurantei in aprovizionarea cu gaze naturale, Transgaz a solicitat Comisiei verificarea intrunirii conditiilor pentru declararea situatiei de urgenta din cauza dificultatilor semnalate in alimentarea cu gaze a consumatorilor.

In urma analizei, Comisia de coordonare pentru asigurarea sigurantei in aprovizionarea cu gaze naturale a confirmat existenta conditiilor de declarare a situatiei de urgenta si a dispus ca, incepand cu data de 25 ianuarie 2010, ora 14:15, Dispeceratul National de Gaze Naturale sa ia masurile operative necesare, in conformitate cu prevederile Planului de masuri pentru situatii de urgenta in anul gazier 2009-2010, aprobat prin HG 1523/2009, se mai arata in comunicatul ministerului.

"Acest lucru inseamna, pe de o parte, oprirea furnizarii gazelor naturale pentru consumatorii intreruptibili si, pe de alta parte, trecerea CET-urilor, acolo unde este posibil, pe utilizarea combustibililor alternativi, ceea ce va permite Transgaz sa gestioneze operativ sistemul, astfel incat populatiei sa i se asigure cu prioritate furnizarea gazelor naturale, caldurii si apei calde in conditii de siguranta", spun reprezentantii ministerului.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri