Contribuabilii care pana la 31 decembrie 2009 au platit impozit pe venitul microintreprinderilor vor achita, incepand cu ianuarie 2010, impozit pe profit, modificarea urmand sa se faca automat fara ca ei sa mearga la organul fiscal, spune Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF).
"Conform Codului de Procedura Fiscala si urmare a modificarii regimului de impozitare, aceasta categorie de contribuabili are obligatia depunerii la organul fiscal a declaratiei de mentiuni 010. Pentru a evita aglomeratia la unitatile fiscale, presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala a emis un ordin potrivit caruia organele fiscale vor modifica, din oficiu, vectorul fiscal pentru contribuabilii aflati in prezent in aceasta situatie", se arata in comunicatul institutiei.

ANAF a mai precizat ca, incepand din 2010, microintreprinderile nu mai beneficiaza de derogarea privind declararea si plata trimestriala a impozitelor si contributiilor aferente veniturilor din salarii, acestea urmand sa fie declarate si platite lunar.

ANAF este o institutie publica cu personalitate juridica aflata in subordinea Ministerului Finantelor Publice, in cadrul careia functioneaza Garda Financiara, Autoritatea Nationala a Vamilor, directiile generale ale finantelor publice judetene, Directia Generala a Finantelor Publice a Municipiului Bucuresti si Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri