Contributia de asigurari sociale va fi platita pentru drepturile de autor sau conventiile civile doar in cazul persoanelor fara carte de munca si nu se va aplica in cazul dividendelor, potrivit Legii pensiilor in forma aprobata de Guvern, a declarat ministrul Muncii, Mihai Seitan.
"Se plateste contributia de asigurari exclusiv pentru cei care fac venituri de tip salarial numai din drepturi de autor sau numai din conventii civile.

Daca cineva are carte de munca si are si drepturi de autor alaturi, contributia se plateste pentru suma pe care o ia pe cartea de munca", a declarat Seitan la finalul sedintei Executivului, potrivit NewsIn.

In ceea ce priveste dividendele, ministrul a spus ca acestea nu sunt considerate "venituri de natura salariala", ci "de natura economica".



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri