Philipp Paulus, un fotograf german in varsta de 22 de ani, sustine ca anumite scene din videoclip au la baza felul in care au fost realizate fotografiile din seria "Paperworld", care ii apartine, informeaza dailymail.co.uk.

Una dintre fotografiile lui Paulus o infatiseaza pe o femeie imbracata in rochie rosie, prinsa de un perete intr-un ambalaj de plastic sustinut de benzi negre in forma literei X.

In videoclipul Rihannei, produs de casa ei de discuri, Universal Music, cantareata apare intr-o imagine asemanatoare.

"Este socant ca o companie ca Universal Music, care isi bazeaza cifra de afaceri pe proprietatea intelectuala, copiaza proprietatea intelectuala fara autorizatie si fara respect", a spus Paulus, care se lupta pentru cazul sau intr-un tribunal din Stuttgart, Germania.

Avocatul lui Paulus, specialistul in drepturi de autor Philip Jakober, a precizat ca Universal Music Group a recunoscut, cu ceva timp in urma, ca exista anumite asemanari, dar nu a prezentat nicio oferta pertinenta pentru a rezolva problema, astfel incat acest caz a ajuns in instanta.

In 2011, Paulus a inceput actiunea legala, la putin timp dupa ce un alt fotograf a acuzat-o pe Rihanna ca i-a furat ideea pentru videoclipul "S&M".

Citeste si:

Cunoscutul fotograf american David LaChapelle sustinea, in documentele depuse la Curtea Federala din Manhattan, New York, ca anumite scene din videoclipul "S&M" erau "derivate direct si asemanatoare in mod substantial" cu opt dintre fotografiile sale.

Daca Paulus castiga acest caz, Universal Music s-ar putea confrunta, printre altele, cu interzicerea videoclipului nu doar pe YouTube, dar si pe posturile de televiziune din intreaga lume.

Intr-un interviu anterior, Paulus a declarat ca este surprins ca Rihanna nu este mai originala in munca sa.

Rihanna si-a lansat primul album discografic in 2005, iar primul ei single devenit nr.1 a fost piesa "S.O.S.". Au urmat alte trei piese care au ajuns pe prima pozitie a clasamentelor muzicale: "Umbrella", "Take a Bow" si "Disturbia". Inainte de "Loud", din 2010, cantareata a lansat albumul "Rated R", in noiembrie 2009.

Cele mai recente albume ale sale sunt "Talk That Talk" (2011) si "Unapologetic" (2012). Albumele sale s-au vandut in peste 100 de milioane de exemplare pe plan mondial, iar cantareata a fost recompensata cu sase premii Grammy.

Sursa foto: https://www.facebook.com/rihanna/photos_stream