Asociatia Macondo a lansat platforma online filmepentruliceeni.ro, unde cadrele didactice se pot inscrie la proiectii gratuite de film si workshopuri, in cadrul proiectului "Filme pentru liceeni', inscrierea fiind posibila pana pe 15 octombrie.

Astfel, profesorii de liceu vor putea viziona impreuna cu elevii sase filme de arta, pe parcursul anului scolar 2015 - 2016, in diferite cinematografe si spatii culturale din tara. Pentru fiecare film proiectat, organizatorul proiectului sustine un workshop dedicat pentru 50 de cadre didactice care completeaza formularul de inscriere pe site, scrie Mediafax.

Atelierele, disponibile doar in Bucuresti, vor exemplifica metode practice pentru utilizarea filmului ca metoda de predare. Proiectiile de film au loc si in Timisoara, Rasnov, Corabia, Caracal, Moinesti, Moreni, Slobozia, Slatina, Toplita, Targoviste, Ramnicu-Valcea si Giurgiu.

Selectia de filme include productii internationale recente, care abordeaza stiluri cinematografice si teme sociale diverse. Cele sase titluri incluse in program sunt "Keep Rollin/Vielen Dank Fur Nichts" (2013), de Stefan Hillebrand si Oliver Paulus, "Keeper" (2015), de Guillaume Senez, "Mustang" (2015), de Deniz Gamze Ergüven, "La vie en grand" (2015) de Mathieu Vadepiedm, animatia "The Boy and the Beast", de Mamoru Hosoda, si "Louder than Bombs"(2015) de Joachim Trier.

Filmele alese au obtinut premii importante, precum Europa Cinemas Label la Festivalul de la Locarno ("Keeper"), Europa Cinemas Label la Festivalul de la Cannes ("Mustang") si premiul criticii la Festivalul International de Film Norvegian ("Louder than bombs").

Citeste si:
Inovație în turism: aproximativ 1.000 de spații de vizitat online
Inovație în turism:...

Profesorii care se inscriu in proiect au sansa de a vedea aceste filme in premiera in Romania, impreuna cu elevii lor, pot participa la workshopuri si pot aplica Ghidul Educativ in sala de clasa.

Sub sloganul "Filmele bune se cunosc din scoala", scopul proiectului "Filme pentru liceeni" este de a creste gradul de cultura cinematografica si de a promova educatia prin film in scolile din Romania, elevii descoperind astfel elemente teoretice de cinematografie si vor putea dezbate subiecte precum egalitatea de gen, planificarea familiala sau incluziunea sociala.

Asociatia Culturala Macondo impreuna cu Asociatia Lanterna Magica, din Elvetia, vor pune la dispozitia participantilor un plan de lectii pentru predarea de notiuni cinematografice si sociale la sala de clasa, dupa vizionarea filmului. Planurile de lectii precum si extrasele de film vor fi disponibile gratuit pentru profesori pe site-ul filmepentruliceeni.ro.

Proiectul "Filme pentru liceeni" este sustinut de Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice, Inspectoratul Scolar Bucuresti, Casa Corpului Didactic Bucuresti, Reprezentanta Comisiei Europene in Romania, Directia Municipala Pentru Cultura, Invatamant, Sport si Tineret Slobozia, Casa Corpului Didactic Ialomita, Casa Corpului Didactic Olt, Inspectoratul Scolar Judetean Harghita.

Citeste si:
Cadrele didactice au urmat cursuri de utilizare a instrumentelor...
Peste un sfert dintre cadrele...

Proiectul "Filme pentru liceeni" este cofinantat printr-un grant din partea Elvetiei, prin intermediul Contributiei Elvetiene pentru Uniunea Europeana extinsa.

Sursa foto: filmepentruliceeni.ro

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »Citește și
Simona Halep a dezvăluit ce a făcut cu primii bani obținuți din tenis
Setari Cookie-uri