Toate cele sase filme lansate pana in prezent in franciza cinematografica "Razboiul stelelor/ Star Wars" vor fi disponibile spre descarcare de pe internet incepand de pe 10 aprilie, informeaza site-ul revistei Variety.

Cele sase filme din serie, alaturi de continuturi-bonus vor fi accesibile spre vizualizare in format HD pe diverse dispozitive, potrivit unui anunt oficial facut luni de Walt Disney Studios, Lucasfilm Ltd. si 20th Century Fox, scrie Mediafax.

Fanii francizei "Star Wars" vor putea sa cumpere cele sase filme fie individual, fie intr-un set. Acestea vor fi disponibile pe site-urile mai multor comercianti online, precum iTunes, Google Play, Amazon, Vudu, XBox Video, PlayStation Store si Verizon Fios.

Dupa achizitionare, toate filmele, cu exceptia "Razboiul Stelelor: Editie Speciala/ Star Wars: Episode IV - A New Hope", vor fi disponibile in conturile clientilor de pe platforma online Disney Movies Anywhere. Drepturile asupra acestui film, primul lansat din serie, dar al patrulea din punctul de vedere al cronologiei intrigii, sunt detinute in prezent de 20th Century Fox.

Alaturi de cele sase filme lansate deocamdata in universul "Star Wars" vor fi puse la dispozitia fanilor mai multe interviuri cu producatorii si echipa de creatie din spatele fiecarui film, inclusiv cu regizorul George Lucas, scenograful Doug Chiang si inginerul de sunet Ben Burtt, dar si cel putin cinci scene importante, dar sterse la montajul final pentru fiecare dintre cele sase pelicule. Aceste bonusuri digitale pot varia in functie de fiecare distribuitor. Fiecare platforma online are dreptul sa isi fixeze propriile preturi pentru filmele individuale, ca si pentru pachetul complet "Star Wars".

Nascuta din imaginatia lui George Lucas, franciza "Razboiul stelelor" a marcat, in 1977, nasterea unui nou gen in cinema-ul comercial, popular, destinat publicului larg, in care se va remarca si Steven Spielberg. Cei doi cineasti, care au facut parte din acelasi grup de tineri regizori cu referinte mai degraba televizuale decat cinematografice, urmau sa colaboreze, de altfel, apoi, la o alta saga de succes mondial, formata din cele patru filme "Indiana Jones".

Dupa succesul filmului "Razboiul stelelor", care a contribuit la lansarea carierei actorului Harrison Ford, George Lucas a decis sa incredinteze regia urmatoarelor filme din serie altor cineasti. Astfel, "Imperiul Contraataca" (1980) a fost regizat de Irvin Kershner si "Intoarcerea lui Jedi" (1983) a fost regizat de britanicul Richard Marquand.

La sfarsitul anilor '90, cineastul producator a adaugat francizei sale alte trei filme noi, ale caror actiuni se desfasoara din punct de vedere cronologic inainte de primul lungmetraj din 1977 - "prequels", in jargonul hollywoodian. Acea noua trilogie - "Star Wars Episodul I - Amenintarea fantomei" (1999), "Razboiul stelelor: Atacul clonelor" (2002) si "Star Wars: Episodul III - Razbunarea Sith" (2005) - a fost in intregime regizata de George Lucas si i-a avut in distributie pe Liam Neeson, Ewan McGregor, Natalie Portman si Hayden Christensen.

Grupul Disney intentioneaza sa lanseze o noua trilogie "Star Wars" incepand din 2015 si pana in 2019. Potrivit presei de specialitate, personaje indragite din trilogia originala, Yoda, Han Solo si Boba Fett, ar putea deveni protagonistii unor filme individuale care le vor fi dedicate. "Star Wars: Episode VII - The Force Awakens", care va fi lansat pe 18 decembrie, a fost votat filmul cel mai asteptat al anului 2015 si este marele favorit la casele de pariuri care considera ca acest lungmetraj SF are cele mai mari sanse sa devina pelicula cu cele mai mari incasari din acest an.

George Lucas a vandut compania Lucasfilm in 2012, pentru 4,05 miliarde de dolari, studiourilor Disney, care vor continua seria "Razboiul Stelelor/ Star Wars" cu trei noi filme. Franciza "Razboiul stelelor" a devenit un veritabil fenomen cultural, iar personaje precum Luke Skywalker, Printesa Leia si Darth Vader si fraze precum "May the force be with you" ("Forta fie cu tine") au intrat in cultura populara mondiala.

Cineastul american George Lucas, creatorul francizelor "Razboiul Stelelor/ Star Wars" si "Indiana Jones", s-a aflat printre cele 24 de personalitati din universul artelor si al industriei de divertisment care au fost decorate cu Medalia Nationala pentru Arte si Litere, de presedintele Barack Obama, in iulie 2013, la Casa Alba. Franciza "Star Wars", creata de George Lucas, a generat incasari de peste 4,4 miliarde de dolari in box office-ul mondial, dupa lansarea pe marile ecrane a primului film din serie, in anul 1977.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri