Compania americana Electronic Arts (EA) a incheiat un acord cu grupul Disney care ii ofera licenta exclusiva pentru a lansa o serie de jocuri video inspirate din franciza cinematografica "Razboiul stelelor"/ "Star Wars", au anuntat, luni, cele doua companii, citate de AFP, transmite Mediafax.

Conditiile financiare si durata exacta de valabilitate a acordului nu au fost divulgate, reprezentantii celor doua companii precizand doar faptul ca acel contract se va derula pe o perioada de mai multi ani.

Licenta exclusiva obtinuta de EA vizeaza lansarea unor produse care se adreseaza utilizatorilor avansati, care obisnuiesc sa ruleze astfel de jocuri pe computere si pe console de jocuri video.

In schimb, Disney isi va pastra drepturile asupra jocurilor care se adreseaza utilizatorilor ocazionali, pe telefoane inteligente, tablete si retele de socializare online.

Franciza "Razboiul stelelor" a intrat in proprietatea grupului Disney atunci cand acesta a cumparat, in toamna anului 2012, pentru 4,05 miliarde de dolari, LucasFilm, compania creatorului acestei francize, George Lucas.

Studiourile Disney au anuntat de atunci ca vor lansa trei filme noi din aceasta franciza de succes, ca si alte filme derivate, in care actorii principali vor fi anumite personaje din "Star Wars".

Grupul Disney nu si-a ascuns intentia de a stimula totodata comercializarea de produse derivate inspirate din universul acestei francize.

Nascuta din imaginatia lui George Lucas, franciza "Razboiul stelelor" a marcat, in 1977, nasterea unui nou gen in cinema-ul comercial, popular, destinat publicului larg, in care se va remarca si Steven Spielberg. Cei doi cineasti, care au facut parte din acelasi grup de tineri regizori cu referinte mai degraba televizuale decat cinematografice, urmau sa colaboreze, de altfel, apoi, la o alta saga de succes mondial, formata din cele patru filme "Indiana Jones".

Dupa succesul filmului "Razboiul stelelor", care a contribuit la lansarea carierei actorului Harrison Ford, George Lucas a decis sa incredinteze regia urmatoarelor filme din serie altor cineasti. Astfel, "Imperiul Contraataca" (1980) a fost regizat de Irvin Kershner si "Intoarcerea lui Jedi" (1983) a fost regizat de britanicul Richard Marquand.

La sfarsitul anilor '90, cineastul producator a adaugat francizei sale alte trei filme noi, ale caror actiuni se desfasoara din punct de vedere cronologic inainte de primul film din 1977 - "prequels", in jargonul hollywoodian.

Aceasta noua trilogie - "Star Wars Episodul I - Amenintarea fantomei" (1999), "Razboiul stelelor: Atacul clonelor" (2002) si "Star Wars: Episodul III - Razbunarea Sith" (2005) - a fost in intregime regizata de George Lucas si i-a avut in distributie pe Liam Neeson, Ewan McGregor, Natalie Portman si Hayden Christensen.

Sursa foto: captura movies.yahoo.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
La film in oras sau online cu prietenii in jocuri video?
Setari Cookie-uri