Lucasfilm, studioul care a produs filmele din franciza "Razboiul stelelor", cumparat in octombrie 2012 de grupul Disney, a anuntat ca va concedia toti angajatii de la filiala sa de jocuri video LucasArts si ca a stopat doua proiecte in derulare, scrie Mediafax.
Potrivit publicatiei The Hollywood Reporter, cei 150 de angajati isi vor pierde locurile de munca de la LucasArts, o companie infiintata in 1982 de George Lucas, care a produs timp de 30 de ani jocuri video inspirate de filmele din francizele "Razboiul stelelor" si "Indiana Jones".

LucasArts lucra in ultima vreme la doua proiecte, "Star Wars: First Assault" si "Star Wars 1313". Potrivit The Hollywood Reporter, aceste proiecte ar putea fi externalizate sau ar putea fi stopate definitiv.

"Dupa evaluarea pozitiei noastre pe piata jocurilor video, am hotarat ca LucasArts trebuie sa evolueze de la un model integrat la un model sub licenta", se afirma in comunicatul emis de compania Lucasfilm, cumparata de grupul Disney in octombrie 2012, cu 4 miliarde de dolari.

Aceasta decizie va permite "reducerea riscurilor pentru companie, dispunand in continuare de o colectie mare de jocuri din gama «Razboiul stelelor». Aceasta schimbare a antrenat o serie de concedieri in compania noastra. Suntem incredibil de recunoscatori si de mandri de echipele de tehnicieni care au dezvoltate jocurile noastre recente", se afirma in acelasi comunicat.

Un purtator de cuvant de la Lucasfilm, Miles Perkins, a refuzat sa confirme numarul de locuri de munca suprimate, precizand totusi ca cifra de 150 de persoane, vehiculata in presa de specialitate, "este incorecta".

El a precizat ca o mica echipa va fi mentinuta pentru a administra parteneriatele exterioare si confirmat faptul ca "cele doua proiecte in prezent in dezvoltare au fost suspendate".

LucasArts are birouri la San Francisco si in Singapore.

Dupa ce a achizitionat Lucasfilm, grupul Disney a anuntat ca va lansa un nou film din saga "Razboiul stelelor", care va ajunge pe marile ecrane in 2015.

Sursa foto: http://www.lucasarts.com/

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri