Ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Adriean Videanu, va semna in Kazahstan doua memorandumuri, unul pentru stimularea si protejarea investitiilor si altul pentru colaborare economica, in special in zona energetica.
"Vizita din Kazahstan va dura doua zile si o efectuez alaturi de presedintele Romaniei, Traian Basescu", a precizat Adriean Videanu (foto), conform NewsIn.

Presedintele Traian Basescu a declarat inainte de a pleca in Kazahstan, ca aceasta vizita are obiective legate de consolidarea relatiilor bilaterale si dezvoltarea cooperarii economice, in mod deosebit in domeniul energetic.

"In ce priveste cooperarea economica bilaterala, in mod deosebit in ce priveste domeniul energiei, avem in vedere posibilitatile de a atrage Kazahstanul in proiectul trilateral Azerbaidjan-Georgia-Romania cu privire la tranzitul titeiului catre Europa, precum si la tranzitul gazelor catre Europa. Cand vorbim de tranzitul titeiului ne referim participarea Kazahstan in proiectul PEOP, iar in ce priveste tranzuitul de gaze este vorba de proiectul Azerbaidjan-Georgia-Romania de dezvoltare a doua terminale de gaze lichefiate in Georgia si la Constanta", a spus seful statului roman.

Altfel, reprezentantii producatorului national de gaze Romgaz si-au aratat deseori interesul pentru Regiunea Caspica.

Compania de stat intentioneaza sa participe si la licente pentru explorare gaze in tarile caspice.

Totodata, directorul general adjunct al Romgaz, Lucian Stancu, spunea in iunie 2009 ca Romgaz a negociat si va continua negocierile cu companiile din Azerbaidjan, Turkmenistan si Kazahstan, pentru achizitia de gaze naturale necesare conductei Nabucco.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri