Parlamentarii constanteni propun extinderea programului Rabla la utilajele portuare, a afirmat senatorul Mircea Banias, presedintele organizatiei judetene PD-L Constanta.
“Noi, parlamentarii de Constanta, ne-am gandit, si asta e o declaratie in premiera pe care o facem, sa ne consultam cu operatorii portuari, sa vedem daca programul Rabla poate fi extins la echipamentele portuare”, a declarat Mircea Banias.

Potrivit acestuia, programul ar putea sa le vina in ajutor operatorilor portuari si sa ii ajute sa traverseze mai usor aceasta perioada de criza.

“Suntem dispusi sa promovam un proiect de lege prin care sa extindem proigramul Rabla la echipamente”, a conchis Banias.

Persoanele care vor sa achizitioneze autoturisme prin programul Rabla primesc tichete valorice de 3.800 de lei pentru fiecare masina casata. O persoana va putea sa dea cel mult trei tichete valorice (vochere) pentru achizitionarea unei masini noi.

Tot din acest an, pot fi cumparate si tractoare prin programul Rabla, cel mai probabil din 20 martie. In acest caz, statul acorda un sprijin de pana la 17.000 de lei, dar nu mai mult de 50% din valoarea tractorului nou.

Anul trecut, romanii au luat numai 32.327 de masini noi prin programul Rabla, respectiv 65% din totalul autoturismelor alocate populatiei pentru scoaterea din circulatie in 2009, potrivit datelor Administratiei Fondului de Mediu, aceasta fiind cea mai scazuta rata de succes a programului de la lansarea sa in 2005.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri