Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a primit, in cursul vizitei pe care a facut-o la Tbilisi, confirmarea sprijinului partii georgiene pentru proiectul Nabucco si interesul de a aprofunda discutiile referitoare la Interconectorul Azerbaidjan-Georgia-Romania (AGRI).

Interconectorul Azerbaidjan-Georgia-Romania prevede transportul gazului azer sub forma lichefiata, la Constanta, anunta NewsIn.

Seful diplomatiei, Teodor Baconschi, s-a aflat intr-o vizita oficiala in Georgia. In cursul vizitei, ministrul a avut intrevederi cu presedintele Mihail Saakasvili, cu primul-ministru Nikoloz Gilauri, viceprim-ministrul ministru de stat pentru integrare euroatlantica Giorgi Baramidze si cu ministrul afacerilor externe, Grigol Vasadze.

Vizita a confirmat caracterul excelent al relatiilor romano-georgiene, inscriindu-se in politica Romaniei de promovare a dialogului politic si cooperarii in regiunea extinsa a Marii Negre, arata un comunicat al MAE.

Cei doi ministri de externe au apreciat ca relatiile bilaterale inregistreaza o dinamica accentuata ce va culmina cu vizita in Romania a presedintelui Saakasvili, preconizata sa aiba loc in perioada urmatoare. O atentie deosebita a fost acordata dimensiunii economice a relatiei romano-georgiene, in contextul in care potentialul de cooperare pe acest palier nu este inca deplin valorificat.

Un subiect aparte in discutiile de la Tbilisi l-a constituit securitatea energetica. Partea georgiana a confirmat sprijinul privind proiectul Nabucco, exprimandu-si totodata interesul de a aprofunda discutiile referitoare la Interconectorul Azerbaidjan-Georgia-Romania, care prevede transportul gazului azer sub forma lichefiata, la Constanta.

In cadrul convorbirilor au mai fost abordate teme de interes comun aflate pe agenda regionala si internationala: cooperarea in regiunea Marii Negre, procesul de reglementare a conflictelor inghetate, perspectivele europene si euro-atlantice ale Georgiei si securitatea energetica.

Cu prilejul vizitei, a fost reafirmat sprijinul Romaniei privind aspiratiile Georgiei de apropiere de structurile europene si euroatlantice, cu accent pe necesitatea valorificarii eficiente a oportunitatilor oferite de initiativele europene pentru regiune, precum Sinergia Marii Negre si Parteneriatul Estic.

Programul vizitei a cuprins si o deplasare la EUMM Field Office Mtskheta (20 de km distanta de Tbilisi), unde ministrul afacerilor externe s-a intalnit cu conducerea misiunii si cu membri ai contingentului roman dislocat in cadrul acestei misiuni de monitorizare. In cadrul EUMM Georgia, Romania participa cu 23 de persoane in teatru si o persoana in cadrul Elementului de Sprijin de la Bruxelles (in regim de functionar international).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri