Opiniile sunt impartite in privinta introducerii sistemului de coplata: pe de o parte, rolul acestuia este de a incuraja asistenta primara, unde costurile sunt mai mici, iar pe de alta parte, sistemul propus de Ministerul Sanatatii forteaza nota si creste finantarea pe spatele pacientilor.
Argument pro: “Sistemul de coplata are ca principal rol incurajarea pacientilor sa apeleze la asistent primara, nu scopul de a aduce finantare suplimentara in sistemul sanitar”. Vezi mai multe aici.

Argument contra:
“este posibil ca sistemul de coplata sa creasca cheltuielile in sistem, nu sa le reduca. Cat despre pacienti, isi vor consuma rapid cei 600 de lei si apoi sa puna din nou presiune pe sistem”. Vezi mai multe aici.

Pe scurt, sistemul de coplata implica plata pentru servicii medicale. Potrivit Ministerului Sanatatii, cazurile de tip urgenta si persoanele cu venituri foarte mici fac exceptie de la acest sistem.

Va propun sa ne raspundeti la Intrebarea Zilei de pe Wall-Street: Care credeti ca sunt avantajele si dezavantajele introducerii coplatii? Sunteti de acord cu sistemul coplatii in spitale?

Noi, jurnalistii de la Wall-Street, adresam in fiecare zi zeci si sute de intrebari oamenilor de afaceri, analistilor si tinerilor antreprenori. Insa este tot mai importanta pentru noi opinia cititorilor. Vrem sa intelegem mai profund parerile voastre. Scriem pentru cititori si vrem sa va cunoastem mai bine. Asa s-a nascut conceptul de INTREBAREA PENTRU CITITORII WALL-STREET.

Dezbatere propusa si moderata de Claudiu Vrinceanu, Redactor Sef al publicatiei Wall-Street.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri