Masura propusa de Guvern cu privire la eliminarea scutirilor de la impozitul pe venit a programatorilor IT va duce la plecarea din tara a companiilor multinationale din domeniu si implicit a specialistilor, a declarat presedintele ANIS, Liviu Dragan.
"Scutirea de la impozitul pe venit a transformat industria IT intr-o industrie moderna, in care au fost realizate multe investitii straine, iar aceasta noua masura o va transforma intr-o industrie banala. Aceasta masura este o eroare", a declarat presedintele Asociatiei Patronale a Industriei de Software si Servicii (ANIS), Liviu Dragan, citat de NewsIn.

El a adaugat ca asociatia pe care o reprezinta nu a fost consultata in luarea acestei decizii. De asemenea, acesta a mai spus ca spera ca masura ce priveste programatorii IT sa nu fie aprobata de Parlament.

Guvernul impune eliminarea scutirilor de la impozitul pe venit acordate programatorilor in domeniul IT, se arata in memorandumul suplimentar de intelegere intre UE si Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri