Ministerul Agriculturii va acorda din a doua parte a acestui an prime de conversie a fermelor de la agricultura traditionala la cea ecologica, in urma negocierii cu Comisia Europeana (CE), valoarea totala a fondului ridicandu-se la 3 milioane euro, a declarat ministrul de resort, Mihail Dumitru.
"Este o prima pe care o platim din fonduri europene pentru circa 1.800 de fermieri. Avem un buget de circa 3 milioane euro", a mentionat Dumitru, care a adaugat ca fermierii trebuie sa depuna cereri in acest sens si sa indeplieasca mai multe conditii pentru a beneficia de acesti bani, informeaza NewsIn.

El sustine, insa, ca fermierii trebuie sa indeplineasca "o serie de conditii, in special sa demonstreze ca trec de la agricultura normala, cu pesticide, la agricultura ecologica.

"In Romania au inceput sa se devolte acele targuri unde se vand produse traditionale si ecologice. Vrem sa le platim prima acestor intreprinzatori ca sa ramana in aceasta nisa si sa compensam astfel tendinta lor de a creste si a deveni industriali si de a iesi din aceasta nisa a produselor traditionale si ecologice", a explicat Dumitru.

El a mai spus ca, de anul viitor, ministerul incearca sa introduca o masura de agromediu atat pentru conversie, cat si pentru suportarea cheltuielilor de certificare in agricultura ecologica, urmand sa fie finantata din programul national de finantare rurala in cadrul Axei 2.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri