FMI va avea, "la un moment dat", discutii cu Guvernul despre modul in care va fi continuata relatia cu institutia financiara internationala, a spus reprezentantul Fondului Jeffrey Franks, aratand ca Executivul si-a aratat interesul pentru o noua colaborare.
"Nu negociem acum. Vom avea discutii despre modul in care vom continua relatia noastra. Dupa cum ati vazut, Guvernul si-a exprimat interesul pentru continuarea acesteia", a spus Franks, intrebat daca negociaza un nou imprumut cu autoritatile romane.

El a precizat ca acum discutiile despre un nou acord sunt "premature", iar parametrii vor fi analizati "la un moment dat", scrie Mediafax.

Intrebat daca va fi stabilit un nou acord, oficialul FMI a aratat ca programul actual se incheie peste noua luni si ca este prea devreme pentru discutii.

Romania a incheiat in primavara anului trecut un acord de finantare externa cu UE, FMI, BERD si Banca Mondiala, pe o perioada de doi ani, in suma totala de aproximativ 20 de miliarde de euro.

O misiune comuna a FMI si Comisiei Europene se afla in perioada 26 iulie - 4 august la Bucuresti pentru o noua revizuire a acordului cu Romania, care va evalua modul in care Romania a indeplinit criteriile de performanta stabilite pentru finele lunii iunie, si in cadrul careia urmeaza sa se discute si despre un nou set de prognoze privind economia.

In urma incheierii celei de-a cincea revizuiri a acordului, Consiliul Director al FMI ar trebui sa supuna aprobarii in luna septembrie eliberarea celei de-a sasea transe din imprumut, in valoare de peste 900 milioane de euro (769 milioane DST).

Valoarea totala a finantarilor virate pana in prezent Romaniei
de catre FMI, din imprumutul stand-by in suma de circa 13 miliarde de euro, este de circa 10,7 miliarde de euro (9,03 miliarde DST).

Citeste si Romania vs. Ungaria: Pudel sau pugilist in relatia cu FMI?

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri