Mai mult de trei sferturi (82,5%) dintre tineri sunt dispusi sa lanseze un start-up pentru a beneficia de cei 10.000 euro promisi tinerilor antreprenori, potrivit unui sondaj realizat de wall-street.ro.
Potrivit sondajului, acest program ar fi util pentru sustinerea mediului antreprenorial si a pietei locurilor de munca din Romania, in opinia a 69,9% dintre cei 2.200 de respondenti.

Pe de alta parte, mai putin de o treime (28,1%) dintre acestia au incredere ca proiectul va fi concretizat de Guvern, iar tinerii antreprenori isi vor primi capitalul de inceput.

De asemenea, potrivit sondajului realizat de wall-street.ro, suma pusa la bataie, de 1 milion de euro, nu este suficienta pentru ca proiectul sa aiba un efect real in economie si in sectorul IMM-urilor.

Statul are in plan ca, pana la finalul anului, sa finanteze cu un milion de euro tinerii cu varsta cuprinsa intre 18 si 35 de ani care vor sa isi deschida o afacere.

Andreea Paul, consilierul personal al primului-ministru Emil Boc, a explicat, pentru Wall-Street, ca tinerii antreprenori trebuie sa indeplineasca anumite conditii, fara de care banii nu ar putea fi alocati celor care doresc sa isi infiinteze propriul business.

Sondajul Wall-Street.ro a fost realizat online la nivel national, pe un esantion de peste 2000 de respondenti.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri