Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) cer Tribunalului Bucuresti, arestare preventiva a sapte persoane din coducerea fostei companii Petrom Service, printre acestea fiind si Sorin Mihai, fostul director general al firmei, potrivit Mediafax.

In urma audierilor si a celorlalte activitati efectuate in dosarul155/D/P/2007, procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Structura Centrala au dispus retinerea, pentru 24 de ore, a inculpatilor Ionut Calinescu, Tatiana Dinu, Ioan Petran, Ioan Ciuca, Ionut Eftimie, Mihaela Nacu si Sorin Mihai persoane cu functie de conducere din cadrul SC PSV Company SA (fosta Petrom Service SA) si a altor societati comerciale pentru savarsirea urmatoarelor infractiuni: constituire a unui grup infractional, delapidare, fapta, evaziune fiscala, spalare de bani, fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Structura Centrala au sesizat Tribunalul Capitalei, inaintand referatul cu propunere de luare a masurii arestarii preventive fata de cei sapte inculpati, pentru 29 de zile.

Potrivit DIICOT, prin incheierea unor contracte fictive derulate de catre SC PSV Company SA (fosta Petrom Service SA) a fost retrasa in mod nejustificat suma totala de aproximativ 20 milioane lei, iar pentru disimularea fondurilor incasate invinuitii au procedat la infiintarea a 18 societati comerciale in care aveau calitatea de asociati/administratori/imputerniciti pe cont.

Anchetatorii au stabilit ca, in perioada 2006 - 2008, membri gruparii si-au oprit, in mod ilegal, bani de la firme pe care le administrau sau carora le gestionau resursele financiare.

Acestia sunt suspectati si de sustragerea de la plata impozitelor si taxelor catre bugetul de stat, prin ascunderea surselor impozabile sau taxabile, precum si de disimularea originii ilicite a sumelor de bani obtinute in acest fel, prin transferuri bancare succesive urmate de retragerea in numerar.

Astfel, prin folosirea a 18 firme, majoritatea infiintate in 2006 de catre o parte din membri - asociati si administratori -, acestia au sprijinit angajatii altei companii, pentru delapidarea acesteia, prin inregistrarea unor operatiuni fictive care sa creeze aparenta prestarii unor servicii IT.

Ei au folosit acelasi mod de operare si pentru ascunderea sursei impozabile sau taxabile, prin declararea inexacta, in bilanturile anuale si situatiile financiare depuse la organele fiscale, de date nereale cu privire la profitul impozabil (baza de calcul pentru impozitul pe profit) si livrarile sau prestarile de servicii (baza de calcul pentru TVA colectata, in functie de care se calculeaza TVA de plata).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri