Premierul Emil Boc i-a spus cancelarului german Angela Merkel ca statul roman isi va achita datoriile inclusiv fata de firmele germane si ca investitorii vor fi sprijiniti in continuare prin mentinerea cotei unice de impozitare la 16%, neimpozitarea profitului reinvestit si parteneriat public-privat
"In ceea ce priveste cadrul care vizeaza dezvoltarea mediului de afaceri, Romania va continua sa promoveze trei masuri importante care vizeaza sustinerea atragerii investitorilor germani in tara noastra: mentinerea cotei unice de impozitare la 16%, neimpozitarea profitului reinvestit, adoptarea legii parteneriatului public-privat ce va permite dezvoltarea unor importante proiecte comune romano-germane pentru modernizarea infrastructurii din Romania", a spus Boc, la sfarsitul intalnirii cu Angela Merkel, potrivit Mediafax.

El a aratat totodata ca a discutat cu oficialul german despre posibilitatea extinderii cooperarii bilaterale in domenii precum transporturile, turismul, agricultura, energia regenerabila.

"Am discutat si despre faptul ca statul roman face toate eforturile ca sa isi onoreze obligatiile financiare pe care le are fata de firme, inclusiv fata de firmele germane, astfel incat datoriile pe care statul le are fata de aceste firme sa nu constituie un element de blocaj in economie", a adaugat Boc.

Intrebata la randul sau de jurnalisti daca a discutat cu premierul Boc despre datoriile in valoare de 143 milioane euro fata de firmele germane si daca a primit un raspuns pozitiv, Angela Merkel a raspuns afirmativ.

"Am discutat si am subliniat ca astfel de situatii se raspandesc si nu sunt productive pentru climatul investitional. Considerand aceste restrictii privind bugetul public, totusi prim-ministrul a afirmat ca, pas cu pas, aceste cazuri vor fi tratate in sensul unui climat investitional imbunatatit. Important este sa nu ramana niste cazuri vechi si sa avem o situatie cu dificultati altfel de cat este cazul", a spus cancelarul german.

Cancelarul german Angela Merkel a inceput, marti, a doua vizita in Romania de cand este sef al guvernului de la Berlin, prima prezenta fiind prilejuita de summitul NATO din aprilie 2008.

Citeste si articolul:
Boc dupa discutia cu Merkel: Germania va liberaliza piata muncii pentru lucratorii sezonieri

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri