In prima sa biografie autorizata, "My Way", care tocmai a fost publicata in Italia, Silvio Berlusconi face afirmatii acide la adresa lui Nicolas Sarkozy, relateaza postul Europe1 in pagina electronica. Fostul premier italian il descrie pe fostul presedinte francez ca un "cretin" care refuza sa-i stranga mana, un barbat "suficient" si "agresiv", "gelos" pe bogatia altora, potrivit Mediafax.

Nicolas Sarkozy a fost adesea lipsit de consideratie fata de Silvio Berlusconi, scrie jurnalistul american Alan Friedman, autorul biografiei. "Era gelos pentru ca eu eram bogat si el nu", da asigurari Silvio Berlusconi, povestind razand ca, dupa casatoria sa cu Carla Bruni, mostenitoarea unei familii bogate italiene, Nicolas Sarkozy i-a spus: "Uite, Silvio! Acum sunt bogat. Ca tine!".

La summitul de la Bruxelles de la sfarsitul lui octombrie 2011, cu cateva saptamani inainte ca situatia economica dezastruoasa din Italia si pierderea majoritatii sa-l inlature pe Berlusconi de la guvernare, presedintele francez a refuzat sa-i stranga mana. "Mi-am spus: Ce cretin! Cata aroganta! Nimeni nu s-a purtat vreodata asa cu mine", precizeaza fostul lider italian.

Citeste si:

El povesteste de asemenea ca nu i-au placut "obstinatia" si "presiunile agresive" pentru o interventie a FMI in Italia, nici "zambetul complice, care se transforma intr-o mica grimasa suficienta", intre presedintele francez si cancelarul german Angela Merkel, atunci cand un jurnalist i-a intrebat daca au incredere in promisiunile italiene de reforma.

Silvio Berlusconi mentioneaza in acest context ca i-a oferit numeroase bijuterii de valoare platite din buzunarul propriu austerului cancelar german Angela Merkel, care intotdeauna s-a aratat "bucuroasa sa le primeasca".