Silvio Berlusconi va cere gratierea prezidentiala

Fostul premier italian Silvio Berlusconi, condamnat la patru ani de inchisoare in dosarul Mediaset, va cere gratierea presedintelui Giorgio Napolitano, apropiatii lui argumentand ca doar asa se poate "restabili democratia" in Italia, scrie Corriere della Sera.

Liderii grupurilor PdL din Senat si Camera Deputatilor, Renato Schifani si Renato Brunetta, au anuntat ca vor adresa presedintelui Giorgio Napolitano o cerere de gratiere a lui Berlusconi, "pentru restabilirea democratiei in Italia". Solicitarea va fi depusa luni, cand presedintele revine din concediu, scrie Mediafax.

"Vom actiona rapid, pentru redarea, conform Constitutiei, a libertatii si democratiei care au fost afectate de aceasta sentinta", a declarat Schifani, liderului grupului Partidului Poporul Libertatii (PdL) din Senatul italian.

"Daca solicitarea de gratiere nu va primi un raspuns afirmativ, stim toti ce trebuie sa facem: sa aparam democratia din Italia", a spus, la randul sau, Renato Brunetta, liderul grupului deputatilor PdL.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri