"Revenirea la lira va fi inevitabila, vrand-nevrand, daca Europa va continua sa actioneze asa cum a facut in acesti ani de criza, impunand reguli si modele care au agravat situatia in tari precum Italia", a declarat Berlusconi intr-un interviu acordat publicatiei Giornale di Umbria, scrie Mediafax.

"Moneda euro a fost o idee corecta, nascuta si gestionata in mod gresit. Recunosc ca in ultimele luni situatia s-a mai schimbat, mai ales datorita lui Mario Draghi, pe care, dupa cum stiti, eu l-am propulsat la conducerea Bancii Centrale Europene, blocand candidatul cancelarului german Angela Merkel", a subliniat Belusconi.

"Sigur ca Mario Draghi, fiind singur, nu a putut face miracole, dar a luat decizii importante, inclusiv cea de reducere a valorii monedei euro pentru a stimula exporturile si cea de a injecta lichiditati. Sunt doua decizii care merg in directia indicata de noi. Efectul este ca Europa a inceput cresterea economica, dupa ani de criza: intreaga Europa, cu exceptia Italiei si a catorva alte tari. Poate ca premierul Matteo Renzi ar trebui sa reflecteze asupra acestei situatii", a spus Berlusconi.

Sursa foto: Lira italiana/Shutterstock.com