Italia ar trebui sa ia in calcul parasirea zonei euro daca Germania nu accepta ca Banca Centrala Europeana (BCE) sa garanteze datoria suverana a statelor si sa tipareasca bani pentru a sustine economia, a afirmat fostul premier italian Silvio Berlusconi.

"Iesirea din zona euro nu este o blasfemie", a scris Berlusconi pe pagina sa de Facebook, potrivit portalului EurActiv, scrie Mediafax.

Daca Germania se opune unui rol nou pentru BCE, atunci statul german ar trebui, de asemenea, sa ia in calcul parasirea zonei euro, a spus Berlusconi.

"Am vorbit cu unii experti germani care ar sustine (retragerea Germaniei, n.r.)", a afirmat Berlusconi, lider al unuia dintre cele doua mari partide care sustin guvernul tehnocrat al premierului Mario Monti.

Berlusconi a fost mai explicit in privinta revenirii la lira cu ocazia unei lansari de carte.

"Ce s-ar intampla daca Italia, Spania sau Grecia ar reveni la vechile monede? Nu stiu, poate ar exista o pierdere de avutie, dar nu inteleg de ce", a spus fostul premier, potrivit agentiilor de presa din Italia.

Partidul lui Berlusconi critica tot mai mult euro in campania electorala dinaintea alegerilor generale, programate in mai putin de un an, dupa ce a inregistrat un rezultat slab in alegerile locale din mai si a pierdut sustinatori constant.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Principalele evenimente care au marcat lumea in anul 2015