Italia ar trebui sa ia in calcul parasirea zonei euro daca Germania nu accepta ca Banca Centrala Europeana (BCE) sa garanteze datoria suverana a statelor si sa tipareasca bani pentru a sustine economia, a afirmat fostul premier italian Silvio Berlusconi.
"Iesirea din zona euro nu este o blasfemie", a scris Berlusconi pe pagina sa de Facebook, potrivit portalului EurActiv, scrie Mediafax.

Daca Germania se opune unui rol nou pentru BCE, atunci statul german ar trebui, de asemenea, sa ia in calcul parasirea zonei euro, a spus Berlusconi.

"Am vorbit cu unii experti germani care ar sustine (retragerea Germaniei, n.r.)", a afirmat Berlusconi, lider al unuia dintre cele doua mari partide care sustin guvernul tehnocrat al premierului Mario Monti.

Berlusconi a fost mai explicit in privinta revenirii la lira cu ocazia unei lansari de carte.

"Ce s-ar intampla daca Italia, Spania sau Grecia ar reveni la vechile monede? Nu stiu, poate ar exista o pierdere de avutie, dar nu inteleg de ce", a spus fostul premier, potrivit agentiilor de presa din Italia.

Partidul lui Berlusconi critica tot mai mult euro in campania electorala dinaintea alegerilor generale, programate in mai putin de un an, dupa ce a inregistrat un rezultat slab in alegerile locale din mai si a pierdut sustinatori constant.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri