In prezent in Romania exista 2,96 de milioane de hectare neirigate, comparativ cu 300.000 de hectare irigate scriptic. Cifrele indica un potential urias al agriculturii romanesti, o piata foarte putin exploatata, cu investitii inca la inceput si absorbtia fondurilor UE in stadiu incipient, considera Ileana Stanciu, director general al NaanDanJain Romania, subsidiara unuia dintre liderii in domeniul irigatiilor la nivel mondial.
Prezenta pe piata din Romania din mai 2010, compania NaanDanJain subliniaza printre principalele probleme ale agriculturii romanesti numarul prea mare de ferme de mici dimensiuni (1-5 ha), care reprezinta aprox. 85 % din suprafata cultivabila, accesul limitat la fondurile europene si costurile mari la energie si apa.

“NDJ a intampinat probleme similare cam in toate statele unde activeaza. Peste tot este prezenta tendinta de a economisi resurse: apa, energie. In acest sens, NDJ propune sisteme de irigatii cu presiune redusa pentru a economisi consumul de energie electrica si solutii diverse de irigare prin picurare, microaspersie pentru economia de apa. Teste ale companiei arata ca, prin folosirea acelor tehnologii, consumul de apa si energie este redus cu 50 %”, a declarat Ileana Stanciu director general al NaanDanJain Romania.

Potrivit acesteia, in prezent ajutorul oferit de stat si subventiile pentru micii fermieri nu sunt suficiente, fiind indicat un program de creditare si/sau subventie pentru tehnologizare in domeniul irigatiilor. Astfel, suma pe care un femier roman o primeste sub forma de subventie este de aproape 4 ori mai mica decat cea primita de un fermier din Europa - 80 de euro comparativ cu 300 euro.

NDJ detine 9 filiale internationale, peste 50 de distribuitori unici si 5 centre de productie. Unul din astfel de centre de productie se afla in Spania si se intinde pe o suprafata de 10.000 mp, cu o capacitate anuala de productie a 100 milioane metri de linii de picurare, reprezentand o medie de 274 km de linie pe zi.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri