Consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu afirma ca BNR a devenit un jucator si in arena politica, si nu s-a limitat doar sa "tina spatele politicienilor", astfel ca este posibil ca tehnocratii Bancii Nationale "sa mai si incaseze", pentru ca in politica "pumnii se dau la gramada".
Lazaroiu precizeaza, intr-o postare pe un blog, ca i se pare interesant ca, in actuala criza economica, linia de demarcatie intre politicieni si tehnocrati a devenit din ce in ce mai fina.

El aminteste ca Banca Nationala a Romaniei a fost mult timp o institutie care si-a pastrat neutralitatea si, de multe ori, din umbra, BNR "a tinut spatele politicienilor", potrivit Mediafax.

"A mai jonglat din curs, s-a mai jucat cu instrumentele monetare pentru a mentine un anumit echilibru. In fapt, a cam suplinit de multe ori lipsa de viziune a politicienilor si mai ales lipsa de vointa politica pentru reformele structurale", adauga el.

In opinia consilierului prezidential, in ultima vreme BNR a inceput sa joace mai activ pe scena politica, adica mesajele sale au devenit mai orientate evaluativ spre actiunea oamenilor politici, cei care, de altfel, au parghiile executive reale, dintre care bugetul este de departe cea mai importanta.

"Teama de reversibil cred ca ii face sa calce linia dintre politica si tehnocratie", adauga Lazaroiu.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri