BCR Banca pentru Locuinte a inceput sa simta gustul profitului in 2010, cu doi ani mai devreme decat preconiza initial. Banca specializata pe contracte de economisire creditare a inregistrat anul trecut un profit net de 1,74 milioane de lui, dupa ce veniturile cu sporit cu peste 51%, iar cheltuielile au sporit cu doar 16%.
Numarul de contracte din portofoliul BCR Banca pentru Locuinte a urcat in 2010 pana la aproximativ 190.000 cu o suma totala contractata de peste 5,6 miliarde de lei. La finalul anului 2009, banca avea doar 134.000 de contracte, iar suma totala contractata era de 3,5 miliarde de lei.

Activele BCR Banca pentru Locuinte s-au dublat in 2010, urcand pana la 530 de milioane de lei la finalul anului trecut, potrivit rezultatelor financiare prezentate de banca.

Prima de la stat platita clientilor BCR Banca pentru Locuinte in 2010 pentru depunerile din 2009 se ridica la peste 44 de milioane de lei. La sfarsitul anului 2010 depozitele clientilor au urcat la 463 de milioane de lei, cu 145% mai mult decat la finalul anului precedent.

„Romanii sunt din ce in ce mai atrasi de beneficiile cumulate ale sistemului de economisire-creditare, respectiv de castigurile obtinute prin economisire, dar si de posibilitatea de a obtine un credit avantajos, in lei, cu dobanda mica si fixa pe toata perioada creditului. Cresterea atractivitatii produselor Bauspar este determinata de stabilitatea sistemului - fara risc valutar, fara fluctuatii ale dobanzilor - in conditiile economice actuale, cand comportamentul consumatorilor s-a schimbat si oamenii constientizeaza in mai mare masura riscurile financiare legate de contractarea unui imprumut”, a declarat Alexandru Ciobanu (foto), presedintele BCR Banca pentru Locuinte.

Ciobanu a precizat ca banca estimeaza ca va obtine in 2011 un profit similar cu cel obtinut anul trecut si ca va ajunge la active de un miliard de lei.

Cota de piata a BCR Banca pentru Locuinte este de peste 60% dupa numarul total de contracte, celalalt jucator de pe aceasta piata fiind Raiffeisen Banca pentru Locuinte.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri