Volumul creditelor acordate de Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL) a crescut cu 31% anul trecut, la 16,5 milioane lei, astfel incat soldul total al acestora a ajuns la 50 milioane lei, scrie Mediafax.
Depunerile efectuate de clienti in 2011 au fost cu 18% peste nivelul anului 2010, iar la sfarsitul anului soldul total a atins cifra de 244 milioane lei, se arata intr-un comunicat al bancii.

Numarul de contracte incheiate de clientii RBL anul trecut a crescut cu 37% fata de 2010, in prezent banca avand in portofoliu peste 148.000 de clienti.

Totodata, sumele economisite de catre acestia au fost cu 67% mai mari fata de cele economisite pe contractele incheiate in 2010.

Nivelul sumei contractate aferente acestor contracte s-a situat la valoarea de 2,4 miliarde lei, in crestere cu aproximativ 5% fata de anul precedent.

"In ultimii ani observam o tendinta imbucuratoare de crestere a economisirii. Pana acum, primii 20.000 de clienti RBL, care au parcurs intregul ciclu de economisire, au investit 220 de milioane lei pentru imbunatatirea conditiilor lor locative: modernizare, reabilitare, constructie, achizitie locuinte. Ei au economisit constant si au beneficiat de prima de stat de 25% din economiile anuale (in limita a 250 de euro) si de dobanda bancii. In ultimul an, observam ca parintii pun deoparte din ce in ce mai multi bani pentru copiii lor. Astfel, suma economisita in 2011 in conturile minorilor s-a dublat fata de 2010" , a declarat Aurelia Cionga, presedinte desemnat al RBL.

Creditele garantate cu ipoteca reprezinta aproximativ 70% din volumul creditelor acordate de banca in anul 2011 si au fost solicitate de clienti cu precadere pentru achizitie imobile (73% din volumul total de credite cu ipoteca), pe cand majoritatea creditelor fara ipoteca au fost solicitate pentru modernizarea locuintelor.

Valoarea nominala a creditelor acordate de RBL pana in prezent se apropie de 120 milioane lei.

"In conditiile unui climat economic si financiar complex, Raiffeisen Banca pentru Locuinte este o institutie financiara stabila. Este al treilea an consecutiv in care RBL obtine profit, inregistrand in 2011 un profit net de o jumatate de milion de lei (conform standardelor de contabilitate internationale -IFRS). Soliditatea bancii este confirmata si de provizioanele de risc, foarte mici, aproape nesemnificative. Preocuparea noastra actuala vizeaza cresterea sustenabila a numarului de clienti si marirea profitabilitatii bancii", a mai spus Cionga.

Raiffeisen Banca pentru Locuinte, parte a grupului austriac Raiffeisen, asigura produse de economisire-creditare pentru domeniul locativ.

Clientii care incheie un contract de economisire-creditare si economiseasc o perioada de timp au ulterior posibilitatea accesarii unui credit cu dobanda fixa de 4,5 % sau 6% pe an, in functie de produsul ales. In fiecare an, clientii primesc la depunerile efectuate in anul respectiv, o prima de stat de 25% pe an, pana la 250 de euro, la care se adauga dobanda bancii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri