Raiffeisen Banca pentru Locuinte, profit in crestere cu 4% la 1,7 mil. lei

Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL) a obtinut anul trecut profit de peste 1,7 milioane de lei, in urcare cu 4% fata de 2013, in timp ce valoarea contractelor de economisire-creditare a avansat cu 14%, la 3,2 miliarde de lei, iar numarul clientilor a crescut cu 10%, la 217.000.

Suma de 3,2 miliarde lei reprezinta valoarea potentialului de investitii in domeniul locativ accesibil clientilor bancii pe termen mediu si lung (depuneri si credite). Depunerile efectuate de clienti au urcat cu 34% fata de anul 2013, soldul total aferent contractelor de economisire-creditare atingand, la sfarsitul anului 2014, cifra de 451 milioane lei.

La finele lunii decembrie, RBL a raportat un nivel total al activelor de 527 milioane lei, in crestere cu peste 30% fata de anul 2013, noteaza Mediafax. "Preocuparea noastra cea mai mare a fost si este de a creste activitatea de creditare in conditii de risc minim pentru clienti si pentru banca. Contractand o finantare in lei, cu dobanda fixa, clientul evita riscul de rata de schimb si cel de rata dobanzii. Finantand clienti cu un istoric de economisire cunoscut, banca minimizeaza costul cu provizioanele", a spus presedintele RBL, Aurelia Cionga.

Valoarea creditelor acordate de RBL in 2014 a fost de 35 milioane lei, in crestere cu 31% fata de valoarea inregistrata cu un an inainte. In 2014, valoarea medie a finantarilor prin creditele garantate cu ipoteca a fost de 140.000 lei, in crestere cu 6% fata de 2013, in timp ce valoarea medie a creditelor negarantate a fost de 27.000 lei, cu 5% mai mare fata de anul anterior.

Creditele garantate cu ipoteca au fost solicitate in principal de clienti care au achizitionat imobile (60% din volumul total de credite cu ipoteca), iar creditele fara ipoteca au fost acordate in mare parte pentru modernizarea imobilelor (82% din volumul total de credite fara ipoteca).

Citeste si:
Credit Europe Bank isi deschide sucursala in cel mai nou mall din...
Credit Europe Bank isi...

Dezvoltarea activitatilor de economisire si creditare a condus la cresterea veniturilor nete atat a celor din dobanzi, cu 9 % fata de 2013, cat si a celor din comisioane, cu 3% fata de 2013. In 2014, RBL a obtinut un profit net de peste 1,7 milioane lei, in crestere cu 4% fata de anul anterior. Raiffeisen Banca pentru Locuinte ofera produse de economisire-creditare, destinate imbunatatirii situatiei locative.

Clientii, care incheie un contract de economisire-creditare si economisesc o perioada de timp, au ulterior posibilitatea accesarii unui credit cu dobanda fixa de 4,5% pe an, in functie de produsul ales. In fiecare an, clientii primesc la depunerile efectuate in anul respectiv, o prima de stat de 25% pe an, pana la 250 de euro (echivalentul in lei), la care se adauga dobanda bancii.

Finantarile acordate de Raiffeisen Banca pentru Locuinte sunt folosite atat pentru renovare, modernizare, extindere, constructie sau cumparare de locuinte, cat si pentru refinantarea altor credite ipotecare/imobiliare, contractate de la alte banci. Produsele oferite de RBL sunt vandute in prezent prin cele 525 de agentii Raiffeisen Bank si prin parteneri.

Citeste si:
BT: Discutiile despre modificarea ROBOR? Un inceput de dialog
Vicepresedinte Banca...
Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri