BCR a vandut in primul trimestru din 2011 credite neperformante de retail de 84,6 milioane de euro, dupa ce in ultimul trimestru din 2010 a mai vandut un pachet de astfel de credite de 98 milioane de euro.

Volumul total al portofoliului de credite acordate de BCR era de aproximativ 11,58 miliarde euro (47,48 miliarde de lei) la finalul primului trimestru din 2011, ponderea creditelor de retail fiind de 41,7%. BCR include in segmentul de retail creditele acordate populatiei si microintreprinderilor, iar portofoliul bancii este de aproximativ 4,83 miliarde euro, din care circa 30% reprezinta credite ipotecare, potrivit calculelor wall-street.ro realizate pe baza datelor BCR.

Oficialii BCR mentioneaza, intr-un comunicat de presa, ca portofoliul de credite al grupului BCR a avut o evolutie "relativ satisfacatoare" in primul trimestru din 2011, iar ponderea creditelor neperformante in sold s-a mentinut la nivelul de la finele lui 2010, de 16,8%.

BCR a facut un profit de 18,1 mil. euro in T1. Castigul a scazut de peste trei ori

BCR a facut un profit de 18,1 mil. euro in T1. Castigul a scazut de...

Totodata, oficialii Erste, banca mama a BCR, sustin ca situatia din Romania ramane dificila. "Creditele neperformante au continuat sa creasca, dar intr-un ritm mai lent, pentru al doilea trimestru consecutiv", sustin oficialii grupului austriac, citati de Mediafax.

BCR a vandut credite de retail de 84,6 milioane de euro in primul trimestru din 2011, ceea ce reprezinta mai mult de jumatate din totalul imprumuturilor cedate de Erste.

BCR a vandut credite neperformante de aproape 85 mil. euro

BCR a vandut credite neperformante de aproape 85 mil. euro

Citeste si:

"Am vandut circa 150 milioane de euro de credite neperformante in primul trimestru catre piata, peste jumatate au fost reprezentate de creditele negarantate din Romania", a declarat Bernhard Spalt, membru al consiliului de management al Erste Bank si chief risk officer.

BCR a mai vandut un portofoliu de credite negarantate de 98 milioane de euro in ultima parte a anului trecut, la un pret de 9% din valoare.

BCR a vandut credite negarantate de 98 mil. euro

BCR a vandut credite negarantate de 98 mil. euro

Potrivit datelor Erste, ponderea creditelor neperformante in total imprumuturi acordate este in Romania de 18,3%, cel mai ridicat nivel din Europa Centrala si de Est.

Varful pierderilor din creditele neperformante din Romania va fi atins abia la jumatatea acestui an, declara la inceputul lui 2011 Andreas Treichl, seful Erste, intr-un interviu acordat cotidianului austriac Der Standard. El a apreciat ca punctul de maxim al pierderilor a fost deja depasit in alte state din Europa de Est.

Seful Erste despre Romania: Varful pierderilor din credite neperformante va fi depasit in vara

Seful Erste despre Romania: Varful pierderilor din credite...