Consiliul de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei a decis in sedinta de politica monetara de ieri mentinerea ratei dobanzii chele la 6,25% si nivelul actual al ratelor rezervelor minime obligatorii pentru pasivele in lei si in valuta ale bancilor. Decizia BNR a fost in linie cu asteptarile economistilor si analistilor.
Aceasta este a opta sedinta consecutiva in care BNR decide mentinerea dobanzii de politica monetara la 6,25%. Economistii se asteapta ca rata dobanzii cheie sa ramana nemodificata pana la finalul anului.

Analistii se asteapta ca rata dobanzii de politica monetara sa scada la 6% pana la finalul anului 2012 (estimarile fiind incadrate in intervalul 4,5% - 7%), potrivit rezultatelor unui sondaj al Asociatiei Analistilor Financiar-Bancari din Romania.

In ceea ce priveste nivelul ratelor rezervelor minime obligatorii (RMO), analistii se asteptau ca acestea sa ramana nemodificate dupa sedinta de politica monetara de astazi. Nivelul ratelor RMO este de 15% pentru pasivele in lei si 20% pentru cele in valuta.

Nivelul rezervelor minime obligatorii pentru pasivele in valuta va ramane la 20% pana la finele anului 2011 si va scadea la 15% la finalul anului 2012, potrivit estimarilor economistilor. In cazul pasivelor in lei nu se asteapta nicio modificare pana la sfarsitul anului 2011, insa este previzionata scaderea acesteia la 10% pe parcursul anului 2012.

Banca centrala a mai anuntat ca va asigura gestionarea adecvata a lichiditatii din sistemul bancar.

Consiliul de Administratie al BNR a analizat si aprobat raportul trimestrial asupra inflatiei, document care va fi prezentat publicului intr-o conferinta de presa organizata in data de 5 mai 2011.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri