Alpha Bank a avut in Romania o pierdere de 5,7 milioane de euro in primul trimestru, comparativ cu un profit inainte de taxe de 8,1 milioane de euro in primele trei luni ale anului trecut, iar profitul operational s-a redus cu 22%, la 43,6 milioane de euro, potrivit Mediafax.
Provizioanele au avansat cu 6,6%, la 26 milioane de euro, potrivit raportului financiar al grupului elen Alpha Bank. Totodata, cheltuielile operationale au urcat cu 0,3% in primul trimestru, la 23,3 milioane de euro.

Soldul imprumuturilor Alpha Bank in Romania a coborat cu 2,7% in primul trimestru, de la 3,66 miliarde de euro in decembrie la 3,56 miliarde de euro in martie. In martie anul trecut, banca avea un sold al creditelor de 4,23 miliarde de euro.

Cota de piata a bancii pe piata creditelor din Romania a scazut de la 8,6% in martie anul trecut la 7,1%. In decembrie, Alpha avea o cota pe piata creditelor de 7,4%.

Pe segmentul ipotecar, soldul creditelor a scazut usor, de la 835 milioane de euro in decembrie la 834 milioane de euro.

Creditele de consum au inregistrat un declin de 2% in primul trimestrum, de la 291 milioane de euro la sfarsitul anului trecut la 285 milioane de euro in martie.

Soldul imprumuturilor pentru companii a coborat cu 3,6% in intervalul analizat, de la 2,53 miliarde de euro in decembrie la 2,44 miliarde de euro.

Depozitele Alpha Bank in Romania au inregistrat un declin de 8,4%, de la 1,66 miliarde de euro in ultima luna a anului trecut la 1,52 miliarde de euro.

Numarul angajatilor a scazut de la 2.500 in decembrie la 2.428 in martie, iar cel al sucursalelor de la 175 la 166.

Grupul elen deruleaza un program de reducere a numarului de sucursale cu 110, respectiv 10% din total, si vizeaza in acest an renuntarea la 58 de unitati. Alpha Bank estimeaza economii de circa zece milioane de euro din implementarea acestui program.

In Romania, Bulgaria si Serbia, Alpha Bank se va concentra pe inchiderea sucursalelor mai mici, cu o capacitate redusa de vanzari, si concentrarea pe zone cu un potential important de atragere de active, se arata in raportul financiar.

Grupul a anuntat un profit net de 10,5 milioane de euro pentru primul trimestru, fata de o pierdere de 10,4 milioane de euro in aceeasi perioada a anului trecut. In ianuarie-martie, Alpha Bank a constituit provizioane de 260 de milioane de euro, in crestere cu 30% de la 200 milioane de euro in urma cu un an.

Grupul Alpha Bank detine in Romania institutia de credit cu acelasi nume, Alpha Leasing, Alpha Finance, Alpha Insurance Brokers si Alpha Advisory.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri