Fitch Ratings a atribuit emisiunii de eurobonduri a Romaniei, in valoare de 1,5 miliarde de euro, ratingul "BB+", care corespunde cu nivelul ratingului tarii pentru datoriile pe termen lung in valuta, a anuntat agentia de evaluare financiara.
Romania a atras 1,5 miliarde euro din vanzarea de obligatiuni pe cinci ani, iar intreaga suma subscrisa a fost de 3 miliarde euro, informeaza Mediafax.

Investitorii din Marea Britanie, Irlanda si SUA au primit 50% din obligatiunile in euro plasate de Romania pe pietele internationale prin programul MTN (Medium Term Notes), iar fondurile de investitii au atras 58% din valoarea totala imprumutata, de 1,5 miliarde de euro, potrivit unor surse bancare.

Cel mai recent imprumut de pe pietele externe a avut loc in martie 2010, cand Romania a atras un miliard de euro printr-o emisiune de eurobonduri cu scadenta la 5 ani, la un cupon de 5% si un randament total de 5,17% pe an. Valoarea subscrierilor s-a ridicat la 4,9 miliarde euro.

Guvernul a aprobat la mijlocul anului trecut un program de emisiuni MTN pe piata internationala pe o perioada de trei ani, cu un plafon maxim de 7 miliarde de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri