Profitul net al sistemului bancar a scazut la 94,5 milioane lei la finele lunii iunie, fata de 373 milioane lei in martie, pe fondul majorarii de aproape trei ori a pierderilor cumulate ale bancilor cu rezultate negative, informeaza Mediafax.

Potrivit datelor centralizate de BNR, 22 de institutii de credit au realizat la sase luni un profit insumat de 1,076 miliarde lei, cu 56% mai mult decat a fost obtinut la finalul primului trimestru din acest an. Aproximativ doua treimi din profit este concentrat in patru mari banci.
In acelasi timp, 20 de banci au raportat pierderi totale de 982 de milioane lei, de aproape 3 ori mai mari decat cele inregistrate in primele trei luni.

Pe de alta parte, sistemul bancar a recuperat in iunie terenul pierdut in mai, cand datele indicau o pierdere neta cumulata de 56 de milioane de lei.

In primele sase luni, provizioanele bancilor au urcat cu 3,4 miliarde lei, de la 23,63 miliarde lei la 27,02 miliarde lei.

Sistemul bancar a incheiat anul trecut, pentru prima data din 1999, cu pierdere neta de 516 milioane lei (date rectificate), comparativ cu un castig net cumulat de 815 milioane lei in 2009, in conditiile in care 20 de banci au inregistrat profit, iar 22 de institutii de credit au avut rezultate negative.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri