Alico Asigurari a lansat un program online de training in vanzari de asigurari de viata, accesibil printr-o platforma e-learning ce dispune de cursuri interactive pentru profesionalizarea si licentierea intermediarilor in asigurari de viata.

Dupa infiintarea si autorizarea furnizorului de servicii de training - Alico Training and Consulting - compania de asigurari a investit in lansarea unui sistem online de cursuri de asigurari de viata pentru distributie, instrument necesar pentru desfasurarea activitatii de training si dezvoltare.

Programul de training cuprinde cursuri interactive de tip e-learning care prezinta modalitatea de analiza a necesitatilor, tehnici de vanzare si descrieri detaliate ale produselor din portofoliul companiei.

„Avem convingerea ca profesionalizarea distributiei in asigurari de viata va duce la dezvoltarea acestei piete prin cresterea increderii populatiei in astfel de servicii si prin loializarea clientilor existenti. Astfel, am decis implementarea si autorizarea unui sistem facil de utilizat, ce ofera informatii complete despre asigurarile de viata”, apreciaza Theodor Alexandrescu (foto), director general Alico Asigurari Romania.

Sistemul este utilizat la nivel international de mai multe companii MetLife. In vederea licentierii agentilor Alico sistemul a fost deja autorizat de autoritatea de reglementare pe plan local. Romania este prima tara pentru care programul a fost adaptat pentru a indeplini si cerintele legale de licentiere a intermediarilor in asigurari.

„In linie cu angajamentul companiei, facem o investitie semnificativa in tehnologia de varf pentru a sprijini activitatea de training si dezvoltare la nivel international”, a declarat Peter Mitchell, directorul MetLife pentru dezvoltarea management-ului in vanzari.

Avantajul major al unui sistem de invatare e-Learning il constituie posibilitatea companiei de a oferi training intr-un mod standardizat, la aceeasi calitate, indiferent de zona geografica sau de tipul de produse distribuite, ceea ce conduce implicit la satisfactia clientilor si cresterea rezultatelor Alico Asigurari, potrivit reprezentantilor companiei.

Cursantul are acces oricand la informatia de care are nevoie pentru a-si desfasura activitatea, are posibilitatea de a studia in propriul ritm, mai accelerat sau mai lent, disponibilitatea de a reveni facil asupra informatiilor neclare sau neintelese corect, iar platforma e-Learning ii ofera cursantului si posibilitatea de a-si evalua cunostintele insusite prin testele puse la dispozitie.

"«Puterea» unui agent de asigurari sta in portofoliul sau de clienti, iar prin specializare poate castiga o noua imagine. Ma mult, clientii vad valoare in ceea ce face un agent si astfel, responsabilitatea agentilor este foarte mare atunci cand vand un plan de pensii sau o asigurare de viata", a adaugat Alexandrescu.

American Life Insurance Company (Alico) este o companie MetLife, reprezentata in Romania prin Alico Asigurari Romania (Alico Asigurari) si Alico Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Administrat Privat (Alico Pensii). La 1 noiembrie 2010, MetLife a achizitionat Alico, iar ca urmare a acestui acord, Alico Asigurari si Alico Pensii sunt acum companii afiliate MetLife.

MetLife este unul dintre liderii global in asigurari, planuri de pensie si programe de beneficii pentru angajati, oferind servicii pentru 90 de milioane de clienti in peste 60 de tari. Prin filialele si companiile sale afiliate, MetLife detine pozitii de conducere in piete din Statele Unite, Japonia, America Latina, regiunea Asia Pacific, Europa si Orientul Mijlociu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri