Ministerul Finantelor Publice (MFP) vrea sa atraga in luna noiembrie 4,5 miliarde de lei prin vanzarea de titluri de stat, de peste doua ori mai mult decat suma pe care Trezoreria a reusit sa o imprumute in octombrie, iar scadentele titlurilor sunt de sub trei ani, informeaza Mediafax.
Secretarul de stat Bogdan Dragoi a declarat, la jumatatea lunii octombrie, ca Finantele se vor concentra in urmatoarele luni pe emisiunile de titluri de stat cu scadenta de pana la cinci ani, iar in a doua parte a lunii noiembrie vor lansa o noua emisiune pe pietele externe, conditiile din prezent fiind mai atractive in SUA.

In luna noiembrie, Finantele vor organiza sase licitatii pentru vanzarea de titluri de stat, respectiv patru pentru certificate de trezorerie si doua pentru obligatiuni de stat, cu scadenta la doi si trei ani.

Prima operatiune este programata pentru joi, 3 noiembrie, pentru vanzarea de obligatiuni cu maturitatea de doi ani, in valoare de 500 milioane de lei.

Licitatiile programate pentru octombrie, de aproape 4 miliarde de lei, acopereau doar titlurile care ajungeau la maturitate in aceasta luna, insa institutia a atras doar 2,1 miliarde de lei.

De la mijlocul lunii septembrie, Finantele au atras imprumuturi mai reduse decat valorile programate, intrucat nu au acceptat sa plateasca randamente in crestere.

Finantele au angajat de la inceputul anului imprumuturi de 42 miliarde lei si 1,401 miliarde euro, prin emisiuni de titluri de stat.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri