O sansa se va ivi cit de curind. Va trece un nou tren plin cu bani, dupa cum spun brokerii. Este vorba de listarea la Bursa de Valori a actiunilor Transelectrica. Poate fi lovitura anului. Totusi, specialistii mentioneaza ca este nevoie de prudenta.

SA subscriu sau sa nu subscriu la oferta publica de actiuni la Transelectrica ce va fi initiata cit de curind? Raspunsul la aceasta intrebare, daca va fi afirmativ, ii va imbogati pe cei ce speculeaza astfel de oportunitati.

Transelectrica la BVB, in iulie

In maximum o saptamina vom selecta societatea de servicii de investitii financiare (SSIF), iar apoi va fi prezentata oferta publica de subscriptie de actiuni la Transelectrica. Daca lucrurile merg normal, cred ca in luna iulie actiunile Transelectrica vor fi listate la Bursa de Valori Bucuresti, spune directorul BVB, Stere Farmache. Asta inseamna ca cei care vor subscrie in cadrul ofertei publice isi vor putea vinde actiunile in luna iulie pe Bursa de Valori Bucuresti.

Cit va costa actiunea

Marea intrebare pe care si-o pune automat toata lumea interesata de actiunile Transelectrica este cit va costa o actiune la aceasta companie. In programul O piata puternica, lansat anul trecut de fostul premier Adrian Nastase, valoarea nominala a unei actiuni Transelectrica era cotata la 100.000 de lei. La valoarea nominala se va mai adauga cu siguranta o prima, in functie de cit de atractiva este societatea, spune Emil Ogica, vicepresedintele KTD Invest. Spre exemplu, la SSIF Broker, o societate care a fost cotata de curind la Bursa, valoarea nominala a actiunii a fost de 10.000 de lei, iar prima de 5.500 de lei. In total, pretul a fost de 15.500 de lei, ne arata cum merge treaba Emil Ogica. Deci, la valoarea nominala de 100.000 de lei se mai adauga prima in cauza, ceea ce ar face ca pretul sa creasca cu inca 20-50% fata de valoarea nominala a actiunii.

Parerile brokerilor

Cei ce doresc sa investeasca la Transelectrica ar trebui sa citeasca atent prospectul care va sta la baza ofertei publice, ne atrage atentia Razvan Pasol, director la Intercapital Invest. De cealalta parte, Marius Plugaru, director IebaTrust si membru in Comitetul Bursei de Valori Bucuresti, considera ca lumea trebuie sa participe. Statistic vorbind, toate societatile de utilitati listate afara s-au dovedit rentabile, aducind bani actionarilor, mai spune seful de la IebaTrust.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri