Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Mugur Isarescu, a fost reales, marti, presedinte al Comitetului National pentru Stabilitate Financiarǎ (CNSF) pentru un nou mandat de un an, scrie Mediafax.
Alaturi de Isarescu, la intalnirea CNSF au participat Bogdan Dragoi (secretar de stat in Ministerul Finantelor Publice), Gabriela Anghelache (presedintele Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare), Constantin Buzoianu (presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurǎrilor), Mircea Oancea (presedintele Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private) si Eugen Dijmarescu (director al Fondului de Garantare a Depozitelor in Sistemul Bancar), potrivit unui comunicat comun al celor sase institutii.

"Membrii CNSF au analizat Recomandarea privind mandatele macroprudentiale nationale, publicata de Comitetul European pentru Risc Sistemic (CERS), precum si aranjamentele institutionale pentru implementarea politicilor macroprudentiale la nivelul unor state membre ale Uniunii Europene. In acest context s-au stabilit directiile de actiune in vederea pregatirii, pana in luna iunie 2012, a unui raport intermediar privind mandatul macroprudential in Romania ca o prima etapa pentru transpunerea Recomandarii CERS in legislatia nationala", se arata in comunicat.

Au fost prezentate de asemenea cele mai recente masuri pentru intarirea stabilitatii financiare in linie cu prevederile acordurilor de finantare externa convenite cu Comisia Europeana, Fondul Monetar International si Banca Mondiala.

Membrii Comitetului au aratat ca sectorul financiar romanesc s-a mentinut stabil, bine capitalizat, in pofida contextului economic si financiar dificil pe plan european si mondial.
Comitetul a fost infiintat in 2007.

Principalele sale atributii sunt promovarea schimbului de informatii si opinii in domeniul stabilitatii financiare si gestionarii eventualelor crize financiare, examinarea proiectelor de acte normative ce prezinta interes pentru autoritati din perspectiva stabilitatii financiare si a gestionarii crizelor financiare.

Totodata, CNSF evalueaza analizele asupra stabilitatii sistemului financiar si asupra riscurilor la care sunt expuse institutiile si pietele financiare, precum si capacitatea sectorului de a rezista la socuri extreme, dar plauzibile pe baza aplicatiilor de tip stress test.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri