Carpatica Asig a subscris anul trecut prime brute in valoare de 199,85 milioane de lei (47,15 mil. euro), in scadere cu 31%, comparativ cu anul precedent, ca urmare a diminuarii veniturilor la nivelul pietei auto (17%), in timp ce pierderile s-a situat la 4,55 milioane de lei (1 mil. euro), potrivit companiei.
Carpatica Asig, controlata de omul de afaceri Ilie Carabulea, a subscris in 2010 prime brute in valoare totala de 291,98 milioane de lei (68,8 milioane de euro). In acelasi timp, cifra de afaceri a companiei a fost de 285,96 milioane de lei, cu 25% mai mare decat cea inregistrata in 2011, de 211,75 milioane de lei.

Scaderea, atat la nivelul primelor brute subscrise cat si a cifrei de afaceri, se datoreaza in principal diminuarii volumului de afaceri generat de piata asigurarilor auto, componenta cea mai semnificativa a portofoliului companiei, dar si schimbarii strategiei de afaceri, axata pe asanarea portofoliului prin renuntarea la clientii cu daunalitate ridicata si stimularea cresterii volumului de prime brute subscrise pe produsele non-auto, potrivit companiei.

Aceasta modificare de strategie a dus ca la nivelul anului trecut Carpatica Asig sa inregistreze o crestere de 31% la asigurarile de accidente si de 75% la asigurarea locuintei.

Pierderile companiei anul trecut au insumat 4.55 milioane de lei (1 milion de euro).

Obiectivele companiei pentru 2012 vizeaza consolidarea companiei prin extinderea portofoliului si pregatirea angajatilor si agentilor Carpatica; cresterea economica a companiei prin majorarea cu 25% a volumului de prime brute subscrise, echilibrarea portofoliului, prin cresterea ponderii politelor non-auto, monitorizarea costurilor, in vederea imbunatatirii indicatorilor financiari ai companiei.

“Credem ca putem indeplini obiectivele de crestere economica tinand cont ca inregistram deja o crestere de 45% a volumul primelor brute subscrise pe primul trimestru din 2012” a declarat Mariana Flucus, director general Carpatica Asig.

Carpatica Asig se situeaza in primele zece companii de asigurari generale din piata din punct de vedere al primelor brute subscrise conform statisticilor UNSAR. Desi in 2011, subscrierile companiei au scazut raportat la anul precedent, in 2010 Carpatica a inregistrat o dublare a volumului de prime brute subscrise fata de 2009.

Carpatica Aasig a fost infiintata in anul 1996, cu capital integral privat, sub denumirea de ASA Asigurari Atlassib, in cadrul holdingului Atlassib. In septembrie 2004 compania si-a schimbat denumirea in Carpatica Asig parte a grupului financiar Carpatica, raspunzand astfel cerintelor pietei pentru servicii financiare integrate. Compania are 90 de unitati in intreaga tara, colaborand cu peste 5.000 de intermediari si practica asigurari generale (non-viata).


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri