Valoarea tranzactionata la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) in sedinta din 2 mai 2006 a fost de 13,84 milioane lei (3,98 milioane EUR, 5,00 milioane USD). Indicii bursieri BET-C si BET au inregistrat usoare scaderi fata de valorile precedente, BET-C cu -0,47%, si BET cu -0,59%, in timp ce indicele BET-FI al societatilor de investitii financiare nu a putut fi luat in calcul, emitentii care il constituie (SIF-urile) fiind suspendati de la tranzactionare.

Lichiditatea a fost in crestere, tranzactionandu-se aproximativ 32,7 milioane actiuni apartinand unui numar de 31 emitenti, dintre care 7 au inregistrat cresteri ale valorilor de referinta, fata de 17 care au scazut. Numerosi emitenti sunt inca suspendati de la tranzactionare, in asteptarea publicarii hotararilor Adunarilor Generale ale Actionarilor, care s-au desfasurat in ultimele zile ale lunii aprilie.

Cel mai tranzactionat emitent a fost Banca Transilvania Cluj-Napoca (TLV) cu o valoare totala a tranzactiilor de 6,63 milioane lei (aproape jumatate din intreaga valoare tranzactionata la cota Bursei). Reluarea tranzactiilor, dupa publicarea hotararilor Adunarilor Generale Ordinare si Extraordinare ale Actionarilor, a determinat cresterea volumului total tranzactionat pana la 4,56 milioane actiuni, fara a aduce si o modificare esentiala a valorii de referinta. Intervalul de variatie al preturilor a fost mai mare de data asta, intre 1,4400 si 1,4700 lei, insa pretul de inchidere a ramas neschimbat, la 1,4500 lei.

Rompetrol Rafinare Constanta (RRC) a fost urmatorul clasat in topul celor mai tranzactionati emitenti, cu o valoare totala a tranzactiilor de 2,04 milioane lei. Si in acest caz a fost prima sedinta de tranzactionare dupa publicarea hotararilor Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor. Volumul total tranzactionat a fost de 21,58 milioane actiuni, iar valoarea de referinta a scazut cu 4,07%, pretul de inchidere fixandu-se la valoarea de 0,0943 lei.

Petrom Bucuresti (SNP) si BRD-Groupe Socit Gnrale (BRD) au fost ceilalti 2 emitenti care au inregistrat tranzactii totale peste 1 milion lei - SNP cu 1,87 milioane lei, si BRD cu 1,1 milioane lei - insa in ambele cazuri variatia valorii de referinta a fost 0%.

O crestere semnificativa a valorii de referinta a inregistrat-o Petrolexportimport Bucuresti (PEI), cu +14,23%. Hotararile Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor au determinat investitorii sa-si orienteze atentia asupra actiunilor PEI, volumul transferat fiind unul dintre cele mai mari din ultimii ani (1.226 actiuni). Reluarea tranzactionarii a fost de bun augur si pentru Sinteza Oradea (STZ), care a inregistrat o crestere a valorii de referinta cu +7%, in conditiile tranzactionarii unui volum total de 327.500 actiuni.

Pe Piata RASDAQ, valoarea totala tranzactionata a fost de 2,91 milioane lei. Cele mai mari valori ale tranzactiilor s-au inregistrat pe NORD SA Bucuresti (NORD) cu 1,66 milioane lei (variatia valorii de referinta -12,32%), Mittal Steel Roman (PTRO) cu 546,9 mii lei (variatia valorii de referinta +14,28%), Compania Hoteliera Intercontinental Romania (RCHI) cu 273,7 mii lei si Avicola Buzau (AVZU) cu 167,3 mii lei. (Sursa: Active International)

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri