Posta Romana Broker de Asigurare a primit de la Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) autorizatia de functionare, au declarat reprezentantii Postei Romane, care controleaza integral intermediarul.

Conform bugetului aprobat, veniturile totale ale brokerului au fost estimate pentru acest an la 618.900 lei, iar cheltuielile totale sunt anticipate la 617.100 lei. De asemenea, cheltuielile cu salariile pentru cei trei salariati ai Posta Romana Broker de Asigurare au fost previzionate la 160.100 de lei, noteaza Mediafax.

Posta Romana a anuntat inca din iunie 2011 ca va infiinta o banca si un broker de asigurari, scopul fiind utilizarea mai buna a retelei de unitati postale si suplimentarea veniturilor operatorului, pe fondul contractarii pietei de profil. Anul trecut, potrivit datelor ASF, brokerii au intermediat 46,84% din primele subscrise, in crestere cu 3,2 puncte procentuale fata de anul 2012.

Astfel, valoarea primelor intermediate de brokeri pe cele doua categorii de asigurari a fost de 3,88 miliarde de lei, in urcare cu 7,77% fata de anul 2012. Pe piata brokerajului in asigurari sunt autorizate peste 500 de societati.

Anul trecut, piata asigurarilor generale si de viata a crescut cu 0,4%, la 8,29 miliarde de lei. Cu afaceri de 1,26 miliarde de lei in 2012, Posta este cel mai mare operator local de profil si are o retea teritoriala de 5.700 de unitati si aproximativ 27.000 de angajati. Actionarii companiei sunt Ministerul pentru Societatea Informationala - 75% si Fondul Proprietatea - 25%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri