Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a urmat si ieri trendul ascendent cu care a inceput saptamana, consemnand cresteri atat la nivelul indicilor bursieri, cat si la nivelul volumului de actiuni tranzactionate.

Astfel, pe parcursul sedintei de ieri au fost tranzactionate aproape 180 de milioane de titluri, in valoare totala de peste 400 de miliarde de lei.

Starul zilei a fost, cum ne-am obisnuit, SNP Petrom (SNP), cu peste 30 de milioane de actiuni tranzactionate, pretul titlurilor inregistrand o variatie de 6,8 procente. Actiunile au fost vandute cu 4.090 de lei pe titlu, pentru ca la cumparare sa se consemneze un pret de 4.060 de lei.

Locul doi, la categoria intai de tranzactionare, a fost ocupat, ieri, de Oltchim SA (OLT), cu peste patru milioane de titluri tranzactionate. Cu o variatie de 6,94 de procente, actiunile Oltchim au incheiat sedinta la un pret de 2.880 de lei per titlu. Si actiunile Bancii Transilvania (TLV) au inregistrat o evolutie pozitiva in sedinta de ieri, peste trei milioane de titluri facand obiectul schimburilor bursiere.

La finalul zilei, actiunile TLV consemnau un pret de inchidere de aproape 11.000 de lei per titlu.

Rolast SA (RLS) este singura companie care a inregistrat scaderi in sedinta de ieri.

Cu o variatie de 0,55 la suta, cele 500 de titluri RLS tranzactionate in ringul BVB au consemnat un pret de inchidere de 1.810 lei. In urma tranzactiilor de ieri, indicele BET a consemnat o crestere de 2,28 la suta, pana la valoarea de 5.305,31 de puncte, in timp ce indicele compozit BET-C a urcat, de asemenea, pana la 3.426,14 puncte. Acestea sunt cele mai mari valori atinse, luna aceasta, de cei doi indici.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri