BT Asset Management a lansat astazi, in premiera in Romania, fondul de investitii BT Index, construit pe structura indicelui vienez ROTX de la Bursa de Valori Bucuresti, potrivit unui comunicat transmis Bursei.

BT INDEX este destinat, in principal, pietei de retail din Romania si ofera clientilor posibilitatea de a crea o expunere fata de cele mai reprezentative societati listate la Bursa de Valori Bucuresti, prin plasamente cu grad scazut de risc, potrivit oficialilor BT Asset Management, societatea de administrare a activelor din Grupul financiar Banca Transilvania.

Clientii vor putea cumpara si vinde unitati de fond ale BT INDEX prin intermediul celor 314 unitati ale Bancii Transilvania, care acopera intregul teritoriu al Romaniei.

"O piata bursiera dezvoltata, cum este cea din Romania, are nevoie de fonduri de investitii in vederea diversificarii instrumentelor care sunt tranzactionate pe piata", a declarat Robert C. Rekkers, directorul general al Bancii Transilvania. Potrivit acestuia, BT INDEX a fost lansat "pentru a incuraja populatia sa apeleze la aceste fonduri care, printr-un singur instrument, ofera posibilitatea construirii unei expuneri fata de un portofoliu diversificat.

Indicele vienez ROTX este un indice produs de Bursa de Valori Bucuresti in parteneriat cu Bursa din Viena. Indicele reflecta evolutia preturilor pentru actiunile a noua dintre societatile listate la BVB, cu urmatoarea structura: P etrom SNP (pondere 24,48%), BRD-SocGen ( 24,54%), Banca Transilvania (25,14%), Rompetrol Rafinare (12,77%), Impact (3,35%), Banca Carpatica (1,98%), Antibiotice (4,18%), Biofarm (2,67%) si Flamingo (0,88%). Valoarea indicelui ROTX a fost astazi de 17.834,10 puncte, in crestere cu 2,66% fata de saptamana trecuta. Fondurile de investitii de index sunt instrumente utilizate pe pietele de capital mature, cum sunt cele din Europa Occidentala.

BT Asset Management S.A.I. administreaza alte doua fonduri deschise de investitii, BT Maxim, cu plasamente in actiuni, si BT CLASIC, un fond cu profil preponderent monetar, precum si un fond inchis de investitii, BT INVEST 1. Totodata, BT Asset Management este unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata administrarii private a conturilor individuale de investitii, potrivit companiei. " Fondurile care fac parte din oferta BT Asset Management reprezinta o alternativa de investitii si de economisire, oferind posibilitatea diversificarii plasamentelor si obtinerii unor randamente superioare fata de instrumentele clasice ale pietei monetare, in conditiile asumarii unui alt nivel de risc, a declarat Radu Hanga, directorul general al BT Asset Management.

Banca Transilvania este pe locul al cincilea in calsamentul bancilor comerciale romanesti, cu o cota de piata de 4,34% si active in valoare de 6,2 miliarde lei, conform statisticilor Bancii Nationale a Romaniei. BT are deschise 307 sucursale, are peste 4.000 de angajati si este prima banca romaneasca care a fost listata la Bursa de Valori Bucuresti. Banca Transilvania este detinuta de un grup de oameni de afaceri autohton, care poseda fiecare sub 5% din capitalul bancii. Cel mai important actionar al bancii este BERD, care controleaza un pachet de 15%, dar cu exceptia bancii de investitii niciun actionar nu poate avea mai mult de 5% din capital, conform statului bancii. Printre actionari se mai numara SIF Moldova, SIF Banat Crisana si SIF Oltenia.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri