Aviva Asigurari de Viata va depune documentele necesare autorizarii pentru intrarea pe piata pensiilor private cand va fi modificata legea asigurarilor, in sensul acordarii firmelor de asigurari permisiunea de a administra pensii private, a spus directorul de dezvoltare al Aviva, Corina Cucoli. Ordonanta de modificare a legii asigurarilor trebuia sa fie discutata ierii, dar a fost amanata pentru miercurea viitoarea, a precizat presedintele Casei Nationale de Pensii si Asigurari Sociale, Mihai Seitan.

Aviva si-a creat deja o echipa care lucreaza la proiectul intrarii pe piata pensiilor private si pregateste documentele necesare autorizarii, a mai spus Cucoli.

Cea mai mare pensie din Romania este de 12.000 lei pe luna, iar cea mai mica de numai patru bani pe luna, a mai declarat potrivit NewsIn Corina Cucoli, la un seminar de prezentare a oportunitatilor oferite de reforma pensiilor, organizat de Aviva.

Dintr-un total de 5,8 milioane pensionari, doar un numar de 15.500 primesc pensii de peste 1.000 lei, ceea ce inseama un procent de circa 0,3%, a spus Cucoli. Potrivit unor calcule efectuate de specialistii Aviva, pentru ca o persoana sa ajunga la 65 de ani sa aiba o pensie de 12.000 lei, trebuie sa economiseasca 275 lei lunar incepand cu varsta de 30 de ani, 440 lei lunar incepand cu varsta de 40 de ani si 835 lei lunar incepand cu varsta de 50.

Potrivit unui studiu efectuat in Romania de compania Roland Berger pentru Aviva, dintr-un esantion de 300 de companii intervievate, doua treimi intentioneaza sa ofere o pensie privata angajatilor lor. Majoritatea reprezentantilor companiilor intervievate au declarat ca pentru fidelizarea angajatilor, este mai importanta oferirea unui pachet de beneficii care sa contina si o pensie privata decat marirea salariului. De asemenea, studiul a relevat ca firmele in care exista sindicate puternice sunt interesate sa promoveze acordarea de pensii private pentru intreg personalul angajat.

"In anul 2025, un european din cinci va avea peste 65 de ani", a declarat la seminar directorul general adjunct al Aviva Asigurari de Viata, Adrian Allott. Durata medie de viata in Europa a crescut de la 68 de ani la 73 de ani in ultimii 50 de ani si va ajunge la 80 de ani pana in 2050, a mai spus acesta.

Peste 25% din populatia totala a Romaniei reprezinta pensionari, desi nu toti acestia au atins varsta de 65 de ani si multi dintre ei au iesit la pensie inainte de termen sub diverse motive si pe diferita cai juridice, a declarat presedintele Casei Nationale de Pensii si Asigurari Sociale (CNPAS), Mihai Seitan. "In concluzie, varsta medie reala de pensionare in Romania este de 55 de ani", a aratat Seitan.

Potrivit unui studiu efectuat de Organizatia Natiunilor Unite, in 2020, 25% din populatia Romaniei va avea peste 65 de ani, iar in 2050, persoanele peste 65 de ani vor reprezenta 50% din populatie, a amintit Seitan.

In momentul de fata in Romania exista in jur de un milion de persoane active, care nu sunt salariati, ci muncesc sub diferite alte forme juridice. Dintre acestia, doar 100.000 contribuie la bugetul asigurarilor sociale de stat, a mai spus presedintele CNPAS.

Aviva ocupa locul cinci in ierarhia firmelor de asigurari pe plan international, pe baza primelor brute subscrise in anul 2005, si este cea mai mare firma de profil din Marea Britanie. Este lider european in domeniul asigurarilor si al pensiilor si detine un loc important si in alte zone ale lumii.

Principalele sale activitati sunt legate de investitiile pe termen lung, administrarea de fonduri si asigurarile generale. Aviva a inregistrat, in 2005, venituri de 36 miliarde lire sterline din primele de asigurari si vanzari de produse de investitii si gestiona, la sfarsitul anului 2005, active totale de 332 miliarde lire sterline. Grupul are 58.000 de angajati in intreaga lume, care deservesc 35 de milioane de clienti.

Aviva Asigurari de Viata, subsidiara romaneasca a asiguratorului britanic Aviva, a inregistrat o cifra de afaceri de 29,84 milioane lei (8,47 milioane euro) pe primul semestru al anului 2006, in crestere cu 33% fata de perioada similara a anului trecut.

Valoarea activelor Aviva Asigurari de Viata este de 118,62 milioane lei (33,70 milioane euro), dupa primele sase luni ale anului 2006, in crestere cu 70,73% fata de perioada similara a anului trecut.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri