Actionarii societatii de credit de consum Ralfi IFN SA au decis majorarea cu 155 milioane lei (45,18 milioane euro) a creditului contractat de societate de la ING Bank, la sfarsitul lunii septembrie 2006, a anuntat Monitorul Oficial consultat de NewsIn.
Adunarea generala extraordinara a actionarilor (AGEA) Ralfi IFN SA, intrunita in data de 5 decembrie 2006, a mai decis prelungirea, pana la data de 30 iunie 2007, a termenului pana la care se pot efectua trageri din credit, in conditiile in care restul prevederilor contractului de imprumut raman neschimbate.

Estima Finance, marca sub care opereaza Ralfi IFN SA, ofera credite de consum prin intermediul a 700 puncte de vanzare din tara, printre care si 110 magazine ale retailerului de aparatura electornica si electrocasnica Domo.

GE Money, divizia internationala de servicii financiare a General Electric, a anuntat, in luna septembrie, obtinerea controlului deplin al pachetelor majoritare de actiuni la companiile Leasemart NV, Ralfi SA si Domenia Credit, contra sumei de 140 milioane euro.

GE Money a finalizat, in septembrie, achizitionarea a 80% din pachetul de actiuni detinut de Romanian-American Enterprise Fund (RAEF) la Ralfi SA (companie care ofera credite de consum sub numele de Estima Finance), 78% din Leasemart (detinatoare a firmei de leasing Motoractive) si 60% din Domenia Credit. GE Money a mai achizitionat, contra numerar, cota detinuta de Domo Retail S.A. la Ralfi, cota Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) din Domenia si cotele detinute de Deutsche Investitions und Entwicklungsgesellschaft gmbH la Domenia si Leasemart. Valoarea actiunilor celor trei companii se ridica la aproximativ 140 milioane Euro (178 milioane dolari).

"Aceasta achizitie reprezinta o noua etapa a expansiunii GE in Europa Centrala si de Est", declara atunci presedintele GE Money pentru Europa Centrala si de Est, Dmitri Stockton.

Potrivit Ministerului Finantelor, Ralfi a incheiat anul 2005 cu o cifra de afaceri de 20,2 milioane lei si un profit net de 691.830 lei. Estima Finance (Ralfi IFN) este membra a Asociatiei de Leasing si Servicii Financiare NeBancare (ALB).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri