Afacerea din Romania a National Bank of Greece (NBG), Banca Romaneasca, nu a fost afectata de anularea vanzarii Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC) si a inregistrat, in 2006, un profit de 13,2 milioane euro, mai mult decat triplu fata de rezultatul anului trecut, a informat NBG.
"Romania nu este afectata de anularea procesului (n.r. de privatizare) al CEC si a preluat conducerea in termenii cresterii organice cu 32 de agentii noi, cu 72% mai multe ca in 2005 si cu o majorare a portofoliului de credite cu 68%", mentioneaza NBG in prezentarea rezultatelor financiare pentru 2006, potrivit NewsIn. Banca Romaneasca a obtinut, in anul 2006, un profit inainte de impozitare de 13,2 milioane euro, pe fondul cresterii cu 30% a veniturilor, arata raportul financiar al NBG.

In 2005, profitul inainte de impozitare a fost de 4 milioane euro. Veniturile bancii au urcat de la 39,4 milioane euro in 2005 pana la 51,1 milioane euro anul trecut, iar portofoliul de credite acordate de banca a ajuns la 670 milioane euro la finalul anului 2006, in crestere cu 68% fata de anul anterior.Reteaua bancii s-a extins cu 32 noi unitati si avea, la sfarsitul anului 2006, 76 de sucursale si agentii.

Banca Romaneasca, subsidiara a grupului elen National Bank of Greece (NBG), avea active de 3,56 miliarde lei (1,05 miliarde euro) si detinea o cota de piata de 2,07% la sfarsitul anului trecut, fiind pe locul al 12-lea in sistemul bancar romanesc, potrivit datelor bancii centrale.

Grupul NBG a raportat, pentru 2006, un profit net de 990 milioane euro, cu 36% peste cel obtinut in 2005, iar subsidiarele din sud-estul Europei, inclusiv Banca Romaneasca, au contribuit cu 108 milioane euro la profitul net consolidat, potrivit datelor publicate de institutia financiara elena. Datele sunt neauditate si includ, pentru prima oara, rezultatele bancii turcesti Finansbank, la care NBG detine 56% din capital.

Comisia pentru privatizarea CEC a refuzat, la mijlocul lunii decembrie 2006, oferta financiara imbunatatita depusa de catre National Bank of Greece, singurul investitor ramas in cursa pentru privatizarea CEC, dupa ce OTP Bank Ungaria s-a retras.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri