Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a aprobat astazi cererea de autorizare ca administrator de fonduri de pensii facultative companiei Aviva Asigurari de Viata, a doua companie de asigurari care primeste decizia de autorizare. In aceeasi sedinta, CSSP a aprobat si cererea de autorizare a prospectului schemei de pensii facultative, Pensia mea.

Conform legii nr 204/2006 privind pensiile facultative, autorizarea primului prospect al unei scheme de pensii facultative se emite odata cu autorizarea de administrare a fondului de pensii. Un administrator poate administra unul sau mai multe fonduri de pensii facultative, dar pentru fiecare va avea nevoie de un prospect al schemei de pensii faculatative care trebuie aprobat de CSSPP.

Cu o pensie privata facultativa, o persoana poate contribui la sistemul de pensii facultative cu maximum 15% din venitul sau brut lunar putand beneficia de un venit suplimentar atunci cand implineste varsta de 60 de ani. Contributiile la pilonul III sunt deductibile fiscal in limita a 200 de euro pentru angajator si 200 de euro pentru angajat.

“Am intrat pe piata romaneasca in 2000, avand un obiectiv clar: sa fim pionier pe piata pensiilor private si iata ca in sfarsit putem sa facem acest lucru! Este foarte important pentru noi faptul ca putem oferi acum romanilor posibilitatea de a avea o perioada de pensionare lipsita de griji financiare. Speram ca un numar cat mai mare de persoane vor aplica pentru o pensie privata in urmatorii ani, iar noi, prin oferta competitiva pe care o avem sa ii determinam sa opteze pentru produsele noastre. Aviva este furnizorul numarul 1 in pensii si asigurari de viata in Europa fiind operatorul cu cea mai indelungata experienta din domeniu” a declarat Shah Rouf, director general Aviva Asigurari de Viata.

Grupul Aviva este unul dintre cele mai puternice grupuri financiare din lume avand 434 miliarde euro active in administrare, care reprezinta banii celor peste 35 de milioane de clienti din toata lumea (400.000 dintre acestia sunt romani). Aviva este cea mai mare companie din Marea Britanie, ocupand pozitia a cincea la nivel mondial.

Fondul de Pensii administrat de Aviva Polonia reprezinta unul dintre cei mai importante fonduri de investitii de pe piata financiara poloneza, iar recent a fost desemnat de revista Investment & Pensions Europe ca fiind cel mai performant din Europa Centrala si de Est.

Aviva este liderul pietei pensiilor private din Polonia, avand mai mult de 2,6 milioane de clienti si active in administrare de peste 8 miliarde de euro. Compania a inceput sa opereze pe aceasta piata in anul 1999, moment in care in Polonia a fost lansata reforma sistemului de pensii, ocupand pozitia de lider de piata inca de la inceput.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri