Piata asigurarilor de viata si economii pe termen lung este estimata la 350 mil. euro, in 2007, potrivit lui Shah Rouf, director general Aviva Asigurari de Viata.
“In opt ani de zile Aviva estimeaza ca va ajunge la aceasta suma doar prin fondul de pensii private”, a spus Shah Rouf, in cadrul unei conferinte de presa.

Aviva Asigurari de Viata Romania, a avut in primul trimestru al anului prime brute de 19 milioane lei, o crestere de 30,45% fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand acestea au ajuns la 14 milioane lei.

Valoarea totala a activelor a inregistrat de asemenea o crestere de 56,95%, ajungand in primele trei luni ale anului la 164 milioane lei, fata de 104 milioane, in primul trimestru din 2006.

„Rezultatele inregistrate in primul trimestru al anului 2007 a fost in linie cu previziunile noastre. Nu analizam performanta companiei noastre doar la nivel de trimestru ci incercam sa ne focalizam pe performantele pe termen lung. Suntem convinsi ca in timp, Romania va deveni a doua piata ca importanta din Europa Centrala si de Est, dupa Polonia” a declarat directorul general al companiei.

In ceea ce priveste pensiile private, Aviva a primit in luna aprilie licenta de administrator pentru pensiile facultative (pilonul III) si pentru prospectul de emisiune al primului fond de pensii facultative. Astfel compania va incepe, in cel mult doua saptamani, sa administreze fondul de pensii facultativ, dupa ce va primi aprobarea finala a arbitrului pensiilor private.

“Pentru pilonul III, anul acesta vrem sa vindem pensii facultative la 20.000 de clienti. Poate nu pare un numar mare insa vom reusi sa castigam increderea, treptat”, a declarat directorul general adjunct al firmei, Adrian Allott. “Pentru pilonul II, estimam ca un milion de romani vor apela la serviciile noastre”, a mai declarat aceasta. Pentru fondurile de pensii private obligatorii, Aviva a depus la inceputul lunii mai, cererea de constituire a sociatatii, la Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

Aviva Romania, va lansa pe piata un singur fond de pensii facultative, de tip unit-linked, denumit "Pensia Mea", a declarat miercuri, directorul adjunct al Aviva Romania, Adrian Allott. Ponderea instrumentelor financiare cu venit fix in cadrul acestuia va fi de 75%, in timp ce ponderea actiunilor listate la Bursa de Valori din Bucuresti va reprezenta restul de 25%, a mai spus Allott.

Directorul adjunct al companiei a precizat ca nu poate aprecia cota de piata pe care o va obtine Aviva pentru pilonul II si pilonul III, dar ca spera ca grupul va deveni lider de piata si in Romania, asa cum este in Polonia, unde compania detine 26% din piata in functie de contributii si un procent mai mare in functie de active.

Intrebati despre eventuale profituri ale Aviva, reprezentantii companiei au precizat ca o astfel de afacere este una cu castig pe termen lung, care va deveni profitabila in 20 de ani, respectand fazele de contributie si acumulari si cea de beneficii. “Afacerile mature, cele cu experienta de zeci de ani, aduc bani foarte multi, pe care noi ii luam si ii investim in noile piete, precum Romania. Noi inca asteptam o lege care va regula faza beneficii in ceea ce priveste pensiile platite, Aviva fiind acum in prima faza”, au mai precizat reprezentantii Aviva.

Reprezentantii companiei au reafirmat ca, daca va fi nevoie, vor investi pana la 100 de milioane euro in compania de pensii private, insa au refuzat sa dea o suma pentru banii care vor fi investiti in campaniile publicitare si de marketing. "Vom cheltui o parte semnificativa din cele 100 de milioane de euro pentru a face produsele Aviva cunoscute pe piata romaneasca, a spus, totusi, directorul general al Aviva Romania, Shah Rouf.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri