Subsidiara din Romania a bancii Intesa Sanpaolo a afisat o crestere de 26,7% a profitului operational in primul semestru al anului fata de intervalul similar al anului trecut, pana la 3,3 milioane euro, pe fondul cresterii semnificative, de 37,8%, a veniturilor operationale, arata raportul bancii.
Veniturile operationale obtinute de Sanpaolo IMI Bank Romania, subsidiara locala a Intesa Sanpaolo, au ajuns la 11,4 milioane euro in primele sase luni ale anului, insa castigurile bancii au fost limitate de cresterea puternica a costurilor operationale, de 43% in primul semestru al anului fata de acelasi interval din 2006, pana la 8,1 milioane euro.

Profitul brut al bancii italiene in Romania a fost de 3,1 milioane euro, in crestere cu 12% fata de prima jumatate a anului trecut, mai arata raportul financiar publicat marti de Intesa Sanpaolo.

Cea mai mare banca italiana a luat nastere in luna ianuarie a acestui an, in urma fuziunii bancilor Intesa si Sanpaolo IMI. Avand in vedere ca banca exista, in noua formula, doar de la inceputul lui 2007, rezultatele obtinute in primul semestru sunt comparate cu acelea afisate de fosta Sanpaolo Imi Bank Romania. De asemenea, evolutia grupului in primele sase luni ale anului este raportata la rezultatele cumulate ale celor doua institutii in perioada echivalenta a lui 2006.

Profitul net al fostei Sanpaolo Imi Bank Romania a crescut pana la 8,2 milioane euro la sfarsitul anului trecut, cu 95% mai mare decat la finele lui 2005, iar activele bancii au inregistrat o crestere de 63,2% in aceeasi perioada, pana la 327,8 milioane euro. Banca a acordat credite de 168,5 milioane euro pana in decembrie 2006, in crestere cu 54,2% fata de sfarsitul anului 2005, cand imrumuturile insumau 109,3 milioane euro.

Reprezentantii Sanpaolo Imi Romania au anuntat, la inceputul acestui an, ca tintesc sa isi extinda reteaua pana la 48 de unitati bancare in toata tara, in decembrie 2007.
Grupul Intesa Sanpaolo a obtinut un profit net consolidat de 5,359 miliarde euro in primul semestru al anului, fata de cele 2,6 miliarde obtinute cumulat de cele doua institutii in prima jumatate a anului trecut.
Veniturile operationale ale liderului din piata bancara italiana au ajuns la 9,378 miliarde euro, in crestere cu 5,7% fata de cele inregistrate in primele sase luni din 2006.

Veniturile nete din dobanzi au ajuns la 4,896 miliarde euro, in crestere cu 11,8% fata de suma care corespunde rezultatelor celor doua banci in prima jumatate a anului trecut. Veniturile nete din comisioane s-au ridicat la 3,219 miliarde euro, in scadere cu 2,6% fata de suma obtinuta in intervalul ianuarie-iunie din 2006, pe fondul schimbarilor impuse de fuziunea celor doua institutii.

Banca a anuntat, tot marti, ca va vinde 198 de unitati din reteaua sa unui consortiu de care include Banca Carige, Banca Popolare di Bari, Credito Valtellinese si Veneto Banca, in urma tranzactiei urmand sa incaseze 1,9 miliarde euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri