Moneda nationala s-a depreciat, marti, cu 0,42%, pana la 3,6249 lei/euro, potrivit cursului de referinta anuntat de banca centrala, in ciuda nivelului ridicat de peste 9% al dobanzilor interbancare, probabil ca urmare a nevoii de valuta a clientilor bancilor pentru efectuarea platilor comerciale.
"Datele economice sunt destul de favorabile leului, dar nivelul de 3,60 lei/euro e destul de bun pentru cumparatorii de valuta si probabil sunt si clienti care au de facut plati comerciale", a spus seful departamentului de tranzactii interbancare al Volksbank, Monica Angelescu, potrivit NewsIn.

Leul a continuat tendinta de luni de apreciere in prima ora de tranzactionare de marti si a castigat teren de la 3,6270 la 3,6085 lei/euro, pe fondul deciziei de luni a bancii centrale de majorare a dobanzii cheie de la 8% la 9%, dupa care s-a depreciat relativ constant pana la 3,6360 lei/euro.

Cursul afisat marti de banca centrala arata o depreciere cu peste 3 bani 1,33% a monedei nationale fata de dolar, de la 2,4364 lei/dolar, cat era luni, la 2,4687 lei/dolar.

Pe pietele internationale, dolarul s-a apreciat de la 1,4834 la 1,4658 dolari/euro, iar la 14:40 ora Romaniei, cotatia era de 1,4676 dolari/euro.

"Dolarul a inceput sa se aprecieze ca dupa anuntarea unor date slabe despre sectorul serviciilor din zona euro, ceea ce ar putea determina Banca Centrala Europeana sa micsoreze dobanda cheie", a explicat Angelescu.

Banca centrala a afisat, in prima parte a zilei de marti un nivel al dobanzii la depozitele atrase (ROBID) pentru o zi (overnight) de 8,88% pe an, fata de 8,54% pe an cat era luni, iar pentru depozitele overnight plasate (ROBOR), dobanda a crescut, la 9,55% pe an, de la 9,07% pe an.

Dobanzile interbancare la depozitele pentru o zi, de tip overnight, incadreaza noua dobanda de politica monetara de 9% pe an.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri