Moneda nationala s-a apreciat in deschiderea sedintei de ieri, de la 3,7350 la 3,7090 lei/euro, in ton cu terenul recuperat in fata monede europene si de alte monede ale tarilor emergente din regiune si pe fondul unor date peste asteptari cu privire la cresterea economica a Romaniei in 2007.

Cursul de referinta urcase luni la 3,7617 lei/euro, cel mai ridicat nivel de la sfarsitul lunii ianuarie pana in prezent, indicand o depreciere puternica a leului, pe fondul aversiunii fata de risc din regiune, relateaza NewsIn.

La deschiderea sedintei valutare locale, euro era cotat la 3,7265 lei, pentru ca apoi moneda europeana sa atinga varful de 3,7348 lei/euro. Dupa publicarea datelor referitoare la cresterea economica pe anul trecut, leul a castigat peste trei bani, ajungand, cu putin inaintea orei 11:00, la 3,7020 lei/euro. Dupa atingerea acestui nivel, leul a reinceput sa se deprecieze aproape constant, iar la 14:00, bancile cumparau un euro cu 3,7290 lei si il vindeau cu 3,7350 lei.

"Leul a recastigat teren in aceasta sedinta, ajungand aproape de nivelul de 3,70 lei/euro, datorita datelor pozitive despre cresterea economica in ultimul trimestru al anului trecut. Dupa aceasta apreciere, leul a revenit spre 3,73 lei/euro, dar, in cazul in care vom vedea o redresare a increderii pe piata, datorita vestilor bune despre economia Romaniei, am putea asista la coborarea cursului spre 3,65 lei/euro in urmatoarele zile", a declarat dealerul Bancii Transilvania, Ioan Birle, pentru NewsIn.

Cursul afisat marti de banca centrala arata o apreciere cu 0,97% a monedei nationale fata de dolar, de la 2,4788 lei/dolar, cat era luni, la 2,4546 lei/dolar.

Pe pietele internationale, moneda americana a oscilat intre 1,5171 si 1,5225 dolari/euro, iar la 14:00 ora Romaniei, cotatia era de 1,5212 dolari/euro.

Banca centrala a afisat, in prima parte a zilei de marti, un nivel al dobanzii la depozitele atrase (ROBID) pentru o zi (overnight) de 9,05% pe an, usor sub cel de 9,19% de luni. Dobanda pentru depozitele overnight plasate (ROBOR) a fost de 9,73 % pe an, usor sub nivelul din ziua precedenta, de 9,86%.
Dobanzile interbancare la depozitele pentru o zi, de tip overnight, au coborat usor fata de luni, dar se mentin la un nivel ridicat, de 9-9,5%, ca urmare a nivelului relativ scazut al lichiditatii din piata.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri